Goldman Sachs: Ξεθωριάζει το «πάρτι» στις τεχνολογικές μετοχές – Οι εκροές στις «Magnificent 7»

Goldman Sachs: Ξεθωριάζει το «πάρτι» στις τεχνολογικές μετοχές – Οι εκροές στις «Magnificent 7»
Traders work the floor at the New York Stock Exchange (NYSE) during the opening bell in New York on May 23, 2023. Stock markets slid on May 23 after fresh talks between President Joe Biden and House Speaker Kevin McCarty on raising the US debt ceiling ended without an agreement as a crucial deadline approaches. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Photo: AFP
Οι προσδοκίες για παύση των αυξήσεων των αμερικανικών επιτοκίων μπορεί να μην είναι αρκετές για να ανυψώσουν τις μετοχές τεχνολογίας.

Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου πούλησαν τον μεγαλύτερο όγκο μετοχών τεχνολογίας και media των ΗΠΑ από τον Ιούλιο κατά την εβδομάδα έως τις 24 Νοεμβρίου, ανέφερε η Goldman Sachs σε σημείωμα της προς τους πελάτες της την Παρασκευή, σε ένα σημάδι πως η δημοτικότητα αυτών των μετοχών μπορεί να εξασθενεί.

Ο συνωστισμός στις μετοχές τεχνολογίας, ιδίως στις λεγόμενες «Magnificent 7» (στις οποίες περιλαμβάνονται η Apple, η Amazon και η Nvidia) είχε φτάσει στην πιο έντονη που έχει δει η Goldman Sachs τα τελευταία 22 χρόνια, ανέφερε η τράπεζα νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι εταιρείες πληροφορικής και επικοινωνιών ήταν οι εταιρείες με τις περισσότερες καθαρές πωλήσεις στο γραφείο prime brokerage της Goldman, το οποίο εξυπηρετεί τα hedge funds, σύμφωνα με την έκθεση του επενδυτικού οίκου.

Προστίθεται ότι τα hedge funds που είχαν τοποθετηθεί σε αυτές τις μετοχές έριξαν τα στοιχήματά τους με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν οκτώ μηνών, ανέφερε το Reuters.

Οι έμποροι εγκατέλειψαν τόσο τις μακροχρόνιες όσο και τις βραχυπρόσθεσμες τοποθετήσεις τους σε εταιρείες λογισμικού και διαδραστικών μέσων, ενώ εγκατέλειψαν τα μακροχρόνια ανοίγματα σε πωλητές εξοπλισμού ημιαγωγών.

Υπενθυμίζεται πως το μακροχρόνια άνοιγμα (long bet) εκτιμά πως η τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου θα σημειώσει άνοδο.

Μεγάλοι επενδυτές και σύμβουλοι δήλωσαν στο Reuters αυτόν τον μήνα ότι η ηρεμία στις αγορές ομολόγων και οι προσδοκίες για παύση των αυξήσεων των αμερικανικών επιτοκίων μπορεί να μην είναι αρκετές για να ανυψώσουν τις μετοχές τεχνολογίας και τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, γενικά.

Οι μετοχές τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών αποτελούν το 30,2% της συνολικής καθαρής έκθεσης σε μεμονωμένες μετοχές στις ΗΠΑ, από το υψηλότερο επίπεδο έτους στα τέλη Οκτωβρίου, που ήταν 35,9%, σύμφωνα με στοιχεία της Goldman.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com