Goldmans Sachs: Αυτή θα είναι η νικήτρια ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Goldmans Sachs: Αυτή θα είναι η νικήτρια ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
epa07508160 (FILE) - A view of the Goldman Sachs desk at the New York Stock Exchange in New York, New York, USA, 18 January 2019 (reissued 15 April 2019). Goldman Sachs on 15 April 2019 reported their 1st quarter 2019 results, saying their quarterly profit dropped 20 per cent. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Mε τη δημιουργία ενός στατιστικού μοντέλου προσομοίωσης, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα μετρά τη δύναμη πυρός κάθε ομάδας

Σε μια ασυνήθιστη έκθεση για τα δεδομένα της προχωρά η Goldman Sachs, καθώς είναι αφιερωμένη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που έπειτα από ένα χρόνο αναβολής θα διεξαχθεί στις 11 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται σχετικώς, με τη δημιουργία ενός στατιστικού μοντέλου προσομοίωσης, μοντελοποιώντας τον αριθμό των γκολ που επιτυγχάνονται και με τη βοήθεια δεδομένων από σειρά διεθνών ποδοσφαιρικών αγώνων, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα μετρά τη δύναμη πυρός κάθε ομάδας, τα γκολ που σημειώθηκαν στα πρόσφατα παιχνίδια και τα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, με την κατάρτιση ενός πίνακα, η Goldman Sachs καταλήγει στα εξής συμπεράσματα:

α)Η εθνική ομάδα του Βελγίου θα κερδίσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της, προσπερνώντας τις ομάδες των Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας, που φτάνουν στον ημιτελικό.

Προηγουμένως, σύμφωνα με το στατιστικό μοντέλο της τράπεζας, η Γερμανία θα νικήσει τη Γαλλία, αλλά στη συνέχεια θα χάσει από την Αγγλία. Η δε Δανία αναμένεται να πραγματοποιήσει ένα καλό τουρνουά, χάνοντας μόνο από την Πορτογαλία στους προημιτελικούς.

Η Γαλλία, παρότι είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια, τιμωρείται από το μοντέλο της Goldman Sachs, ελλείψει δυναμικής στα πρόσφατα παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση, το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα και είναι δύσκολο να κάνει κανείς εκτιμήσεις – αλλά για αυτό είναι τόσο συναρπαστικό.