Η Google αλλάζει εντελώς τις mobile διαφημίσεις της

Η Google αλλάζει εντελώς τις mobile διαφημίσεις της

Η πλατφόρμα AdWords PPC προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα χρήσης και προετοιμάζεται για τις τάσεις των επόμενων χρόνων.

Η εταιρεία που «νοικιάζει» τα μάτια μας στους διαφημιστές προσφέροντάς μας δωρεάν υπηρεσίες που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε πριν από κάποια χρόνια, διαπιστώνει πως τα μάτια μας κοιτούν περισσότερο τις mobile συσκευές μας παρά τους desktop ή laptop υπολογιστές μας και, έτσι, αλλάζει τον τρόπο διαχείρισης των διαφημίσεων προκειμένου να συνεχίσει στο επιχειρηματικό μοντέλο στο οποίο είναι παγκόσμιος ηγέτης.

Με τα σημερινά δεδομένα, και για να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες που του δίνουν τα εργαλεία της Google, ο διαφημιζόμενος πρέπει να δημιουργήσει ξεχωριστές καμπάνιες βασισμένες στην τοποθεσία των χρηστών, στη συσκευή που κρατούν και το λειτουργικό που χρησιμοποιούν. Πράγμα που κάνει την όλη προσπάθεια εξαιρετικά πολύπλοκη και απαιτητική σε πόρους για τον μέσο διαφημιζόμενο.

Για αυτούς τους λόγους η Google ετοιμάζει να προσθέσει στα εργαλεία της features με την ονομασία Enhanced Campaign, στα οποία οι διαφημιζόμενοι θα εκμεταλλεύονται όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες και υπηρεσίες χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να διαφοροποιούν το μήνυμά τους ανάλογα με τοπικές ή τεχνικές παραμέτρους.

Αυτό σημαίνει πως οι καμπάνιες που δημιουργούνται για το mobile θα μπορούν να τρέξουν και σε desktop, ενώ η διαδικασία για τα bids θα είναι επίσης παρόμοια. Ο διαφημιζόμενος θα ορίζει το βασικό του περιεχόμενο σε μία πλατφόρμα, και το σύστημα θα κάνει αυτόματα τις απαραίτητες αλλαγές για τις άλλες συσκευές, βασιζόμενο στο feedback που λαμβάνει από τους χρήστες.