Η Google επιτρέπει τελικά το πορνό στους bloggers

Η Google επιτρέπει τελικά το πορνό στους bloggers

Η αντίδραση του κοινού προκάλεσε την αλλαγή της απόφαση της εταιρείας να απαγορεύσει τη δημόσια προβολή σεξουλικού περιεχομένου στις σελίδες του Blogger.

Στις αρχές της εβδομάδας η Google ανακοίνωσε πως απαγορεύει στους χρήστες του δικτύου Blogger να δημοσιεύουν δημόσια φωτογραφίες και βίντεο που περιέχουν σεξουαλικό περιεχόμενο ή γυμνό και τους καλούσε να αφαιρέσουν το σχετικό περιεχόμενο από τις σελίδες τους. Σύμφωνα με την απόφαση της Google, η αφαίρεση του περιεχομένου έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Μαρτίου. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, οι σχετικές σελίδες θα μετατρέπονταν αυτόματα από «public» σε «private».

Λίγες μέρες αργότερα, η Google αναγκάζεται να αλλάξει εκ νέου την απόφασή της, ύστερα από την αρνητική αντίδραση του κοινού. Σύμφωνα με την νέα απόφασή της, θα περιοριστεί στον περιορισμό των bloggers που χρησιμοποιούν το site για να πουλήσουν πορνογραφικό υλικό.

«Λάβαμε έναν τόνο από σχόλια, ιδιαίτερα λόγο της αναδρομικότητας της απόφασής μας (κάποιοι άνθρωποι έχουν λογαριασμούς για πάνω από 10 χρόνια), αλλά και για τον αρνητικό αντίκτυπο στα άτομα που ανεβάζουν σεξουαλικό περιεχόμενο ως έκφραση της ταυτότητάς τους», ανέφερε η Jessica Pelegio, εκ μέρους της Google. «Έτσι αντί να επιμείνουμε σε αυτή την αλλαγή, αποφασίσαμε να εντείνουμε την επιβολή της υφιστάμενης πολιτικής που απαγορεύει το πορνό για εμπορικούς λόγους.»

Η Google διευκρίνισε πως όσοι συνεχίζουν να ανεβάζουν πορνογραφικό περιεχόμενο θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τις σελίδες τους ως «adult».

Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν ήταν στους σκοπούς της η ολοκληρωτική  απαγόρευση της ύπαρξης γυμνού περιεχομένου από τις σελίδες του. Στην πρώτη ανακοίνωση είχε διευκρινίσει πως θα επιτρέπει περιεχόμενο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Τέχνη, εκπαιδευτικό ή επιστημονικό υλικό. Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση θα οδηγούσε την Google στο να αποφασίζει η ίδια τι θεωρείται Τέχνη και τι πορνογραφία.