Google Glass με ιταλική υπογραφή

Google Glass με ιταλική υπογραφή

Η εταιρεία Luxottica, που κατέχει τη πρώτη θέση στις πωλήσεις γυαλιών στη παγκόσμια αγορά, θα υπογράφει τα νέα γυαλιά της Google. 

Όσοι θεωρούσαν πως η φορετή τεχνολογία απευθύνεται μόνο σε «σπασίκλες» και σε όσους ασχολούνται με κάθε καινούργιο gadget μόλις διαψεύστηκαν. Τα γυαλιά της Google που θα σου επιτρέπουν να είσαι συνεχώς συνδεδεμένος στο Ίντερνετ αναμένονται να γίνουν το πιο μοδάτο αξεσουάρ.

Η Google προχώρησε σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία γυαλιών Luxottica, ώστε τα γυαλιά να συνδυάζουν την τεχνολογία και το στυλ. Μια συνεργασία που έκανε τον ιδρυτή της εταιρείας οπτικών, Λεονάρντο Ντελ Βέτσιο, πλουσιότερο κατά 700 εκατ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Τα γυαλιά θα έχουν μια ενσωματωμένη οθόνη στο δεξί φακό αλλά και μια hands-free κάμερα, και όλα αυτά με την υπογραφή των σχεδιαστών που βρίσκονται πίσω από τα κομψά μοντέλα γυαλιών των Ray-Ban και των Oakley.

Στελέχη και των δύο εταιρειών δεν έχουν ακόμα προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία που τα γυαλιά θα είναι διαθέσιμα, ούτε για το πώς ακριβώς θα μοιάζουν και κυρίως ούτε για τη τιμή τους.

Ένα είναι σίγουρο, πως η Google θα «εκμεταλλευτεί» το δίκτυο καταστημάτων της Luxottica ώστε να προμηθεύσει 5.000 καταστήματα των ΗΠΑ με τα νέα γυαλιά (σ.σ. Τα Google Glass είναι προς το παρόν διαθέσιμα μόνο στις ΗΠΑ και σε όσους ήταν διατεθειμένοι να τα αποκτήσουν δοκιμαστικά ώστε να συμβάλουν στην εξέλιξη της wearable τεχνολογίας).

«Πιστεύουμε ότι η πρόκληση του να πειστούν οι καταναλωτές να φοράνε στο πρόσωπο τους υπολογιστές είναι και θέμα μόδας, όχι μόνο θέμα τεχνολογίας» ανέφερε στο Reuters ο αναλυτής της ελβετικής τράπεζας UBS, Φρεντ Σπιρς. Ένα τερτίπι της μόδας, όμως, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.500 δολάρια πλην τους φόρους.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα εποχή για την 3D τηλεόραση

Λειτουργικό σύστημα για «έξυπνα» ρολόγια από την Google

Μια γραμματοσειρά φτιαγμένη από ρομπότ