Η Google είναι η καλύτερη εταιρεία για να εργαστεί κανείς

Πώς διαμορφώθηκε η φετινή λίστα «100 Best Companies to Work For» του αμερικάνικου Fortune. 

Ανακοινώθηκε η λίστα του αμερικάνικου Fortune που καταδεικνύει τις καλύτερες εταιρείες για να δουλεύει κανείς.

Η λίστα «100 Best Companies to Work For» δημοσιεύτηκε για 18η χρονιά, με αρκετές εταιρείες να κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους στις καταχωρήσεις, όπως για παράδειγμα Acuity (No. 3), Twitter (No. 24) και Riot Games (No. 13), αλλά ουσιαστικά στην κορυφή να μην υπάρχουν διαφορές – αφού η Google ήρθε πρώτη για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Το περιοδικό συνεργάστηκε με την εταιρεία «Great Place to Work» μια διεθνή εταιρεία έρευνας, παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης ώστε να καταλήξουν στις 100 εταιρείες που ξεχωρίζουν.

Τα 2/3 της απόδοσης των εταιρειών βασίστηκαν στα αποτελέσματα που προέκυψαν μέσα από το ερωτηματολόγιο σχετικά με την αξιοπιστία της διοίκησης, τη γενικότερη ικανοποίηση των εργαζομένων και την συναδελφικότητα. Το υπόλοιπο 1/3 προέκυψε μέσα από τον έλεγχο της κουλτούρας των οργανισμών, δηλαδή μέσα από ερωτήσεις που σχετίζονται με τη μισθοδοσία και τα συστήματα bonus, ανοιχτές ερωτήσεις σχετικά με τις μεθόδους προσλήψεων, την εσωτερική επικοινωνία, την εκπαίδευση, την αναγνώριση και την διαφορετικότητα.

Ας δούμε πως διαμορφώθηκε η πρώτη δεκάδα:

1. Google
2. The Boston Consulting Group
3. ACUITY
4. SAS Institute
5. Robert W. Baird
6. Edward Jones
7. Wegmans Food Markets
8. Salesforce
9. Genentech
10. Camden Property Trust