Google και Bertelsmann προσφέρουν 10.000 υποτροφίες για προγραμματιστές

Google και Bertelsmann προσφέρουν 10.000 υποτροφίες για προγραμματιστές
epa05032608 An interior view of the Google campus in the Koneser Praga Center historic building, which was opened in Warsaw, Poland, 19 November 2015. Google center, created to support start-ups, young and innovative companies in the technology industry, is the first of its kind in Central and Eastern Europe and the fifth, after Madrid, London, Tel Aviv and Seoul in the world. In the Campus young entrepreneurs can be able to exchange knowledge, meet with experts, take part in seminars and workshops. Four acting campuses in the world have a total of 70 thousand members and contributed to the creation of more than 4.6 thousand jobs so far. EPA/MARCIN OBARA POLAND OUT

Μεγάλη συνεργασία Google, Bertelsmann και του κέντρο e-learning Udacity σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τις δυνάμεις τους με στόχο την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων στη χρήση φορητών συσκευών στην Ευρώπη ενώνουν η Google, η Bertelsmann και το κέντρο e-learning Udacity. Οι τρεις μεγάλες αυτές εταιρείες συνεργάζονται επίσης στην προετοιμασία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, των νέων ανθρώπων που εισέρχονται στον επαγγελματικό χώρο, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται και θα τους βοηθήσουν να βρουν μια θέση εργασίας ή να καταφέρουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Για τον λόγο αυτόν δίνεται χρηματοδότηση για 10.000 υποτροφίες εκπαίδευσης προγραμματιστών Android σε όλη την Ευρώπη μέσω της Udacity. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για μία από τις 9.000 υποτροφίες που αφορούν στο μάθημα βασικών γνώσεων για το Android. Οι πιο έμπειροι προγραμματιστές μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για μία από τις 1.000 υποτροφίες που αφορούν στο εντατικό πρόγραμμα Associate Android, ένα πρόγραμμα κατάρτισης μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πιστοποίηση προγραμματιστή Android.

Οι αιτήσεις είναι ανοικτές στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.udacity.com

Παράλληλα, η Bertelsmann επικεντρώνει την επένδυσή της στο χτίσιμο των δεξιοτήτων και τις επενδύσεις στην εκπαίδευση καθώς και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων 1.000 επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Πληροφορικής, της Τεχνολογίας και των Επικοινωνιών. Επίσης εμπλουτίζει την επένδυσή της σε συνδυασμό με τα προγράμματα κατάρτισης Udacity.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας της Google και της Bertelsmann είναι να κλείσει το χάσμα των ψηφιακών δεξιοτήτων, προκειμένου οι πολίτες να έχουν τα απαραίτητα προσόντα ώστε να αποκτήσουν μια θέση εργασίας ή να προωθήσουν την καριέρα τους. Παράλληλα, οι υποτροφίες αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για τους υποψήφιους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τις ψηφιακές τους δεξιότητες.