Google Pay: Η απάντηση στην Apple για την παγκόσμια κυριαρχία στις πληρωμές

Google Pay: Η απάντηση στην Apple για την παγκόσμια κυριαρχία στις πληρωμές
epa06288275 Director-General of Google in Spain and Portugal, Fuencisla Clemares, speaks as she takes part in the annual congress of the Association of high-consumption companies (AECOC) in Valencia, Spain, 25 October 2017. EPA/Kai Foersterling

Η μάχη για τις ψηφιακές πληρωμές μέσω κινητών έχει ανάψει για τα καλά.

Η Google παρουσίασε για πρώτη φορά την Τρίτη την τελευταία της εφαρμογή με στόχο να χτυπήσει το Apple Pay στο χώρο των ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω έξυπνων συσκευών.

Πρόκειται για το Google Pay, την πλατφόρμα η οποία αντικαθιστά τα Android Pay και Google Wallet. Μέχρι σήμερα το Android Pay χρησιμοποιούνταν από κινητά με λογισμικό της Google για πληρωμές σε καταστήματα ενώ το Wallet για τη μεταφορά χρημάτων σε φίλους και συγγενείς.

Πλέον το Google Pay θα έχει διπλή λειτουργία. Το περιβάλλον Home θα καταγράφει τις πιο πρόσφατες συναλλαγές και θα προτείνει κοντινές επιχειρήσεις οι οποίες δέχονται πληρωμές μέσω αυτού του συστήματος. Το περιβάλλον Cards θα αποθηκεύει σε ψηφιακή μορφή το υπόλοιπο από κάρτες.

Όπως και με το Android Pay, έτσι και τώρα η νέα εφαρμογή θα χρησιμοποιείται και για τις δημόσιες μετακινήσεις σε λίγες μεγαλουπόλεις όπως το Λονδίνο, το Πόρτλαντ και το Κίεβο. Επιπλέον η Google ετοιμάζεται να προσθέσει και τη λειτουργία Google Pay Send μέσα στους επόμενους μήνες. Με αυτή ο χρήστης θα μπορεί να στέλνει χρήματα σε φίλους βάζοντας τον αριθμό του τηλεφώνου τους.

Το Google Pay μπορεί να χρησιμοποιείται και με συνεργαζόμενες εφαρμογές, όπως το Airbnb. Μέσω της πλατφόρμας, οι χρήστες μπορούν να κάνουν check out χρησιμοποιώντας το ψηφιακό τους υπόλοιπο.

Το Google Pay είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο μόνο σε χρήστες Android και όχι σε περιβάλλον iOS. Όσοι είχαν ήδη εγκατεστημένο το Android Pay, τότε η αναβάθμιση γίνεται αυτόματα.