Google: Πώς το πρόγραμμα που ανακοίνωσε για την υποστήριξη επιχειρήσεων θα βοηθήσει και την ίδια

Google: Πώς το πρόγραμμα που ανακοίνωσε για την υποστήριξη επιχειρήσεων θα βοηθήσει και την ίδια
Photo: pixabay.com

της Danielle Abril

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Google ότι θα προσφέρει πιστώσεις διαφήμισης ύψους 340 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού θα μπορούσε να βοηθήσει την ίδια τη Google, αφότου τελειώσει η κρίση.

Η συγκεκριμένη κίνηση επιτυγχάνει δύο πράγματα: παρέχει μια κάποια ανακούφιση σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί έντονα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Και βοηθάει και μία από τις σημαντικότερες ομάδες πελατών της Google να επιβιώσει, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να είναι σε θέση να αγοράσουν διαφημίσεις από τη Google κάποια στιγμή στο μέλλον.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνεισφέρουν σχεδόν τα μισά διαφημιστικά έσοδα της Google, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Michael Levine, αναλυτή στην Pivotal Research. Αυτό μεταφράζεται σε διαφημιστικά έσοδα άνω των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τα 113 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε συνολικά η Google πέρυσι.

«Αν υπάρχει κάτι που δεν με αφήνει να κοιμάμαι τα βράδια αυτό είναι ο βαθμός έκθεσης που έχει η Google στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» λέει ο ίδιος. «Αν αυτές οι επιχειρήσεις χρεοκοπήσουν, τότε θα προκύψει δομικό πρόβλημα».

Οι διαφημιστικές πιστώσεις (ad credits) είναι κομμάτι μιας πρωτοβουλίας της Google ύψους άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθηθούν επιχειρήσεις, οργανισμοί υγείας, κυβερνήσεις και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εν μέσω της πανδημίας. Η Google προσφέρει 250 εκατομμύρια δολάρια σε χορηγίες διαφήμισης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και σε άλλες υπηρεσίες για να μπορέσουν να προωθήσουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον ιό.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης πιστώσεις για το Google Cloud ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε ακαδημαϊκά ιδρύματα που δουλεύουν πάνω στην καταπολέμηση του κορονοϊού, έτσι ώστε να είναι σε θέση να επεξεργαστούν δεδομένα πιο αποτελεσματικά, καθώς και οικονομική υποστήριξη για ιατρικό εξοπλισμό στο CDC Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Οι διαφημιστικές πιστώσεις έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες παραμένουν κλειστές λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Για να έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις πιστώσεις, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούν ενεργά τις διαφημιστικές υπηρεσίες της Google από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Η Google δεν ανακοίνωσε πόσα credits θα λάβει κάθε επιχείρηση, ή πόσες επιχειρήσεις δικαιούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.