Google: «Ρίχνει» ένα δισ. δολάρια για νέα γραφεία στη Νέα Υόρκη!

Google: «Ρίχνει» ένα δισ. δολάρια για νέα γραφεία στη Νέα Υόρκη!

Το Google Hudson Square αναμένεται να στεγάσει το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

της Grace Dobush

Η Google ανακοίνωσε σε ανάρτηση ιστολογίου της ότι πρόκειται να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην επέκταση της παρουσίας της στην Πόλη της Νέας Υόρκης: το Google Hudson Square, ένα συγκρότημα γραφείων έκτασης άνω των 500.000 τετραγωνικών μέτρων που καταλαμβάνει τρία οικοδομικά τετράγωνα στο Μανχάταν.

Το Hudson Square θα στεγάσει το μεγαλύτερο μέρος του τμήματος παγκόσμιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Google, το οποίο εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Τον Μάρτιο, η Google πλήρωσε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά του Chelsea Market στο Μανχάταν, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα γραφεία της εταιρείας στην 8η Λεωφόρο. Πρόκειται για ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο που ο γίγαντας της αναζήτησης αγόρασε για 1,9 δισεκατομμύριο δολάρια το 2010.

Η εταιρεία του ομίλου της Alphabet έχει σήμερα περισσότερους από 7.000 υπαλλήλους που εργάζονται στη Νέα Υόρκη. Η Google αναφέρει ότι θα έχει την ευχέρεια να υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων στη Νέα Υόρκη σε 14.000 μέσα στην επόμενη δεκαετία.

«Η επένδυσή μας στη Νέα Υόρκη αποτελεί ένα τεράστιο μέρος της δέσμευσής μας να αναπτυχθούμε και να επενδύσουμε σε εγκαταστάσεις, γραφεία και θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, αναπτυσσόμαστε γρηγορότερα έξω από το Bay Area παρά εντός της συγκεκριμένης περιοχής» ανέφερε στη δήλωσή της η Ruth Porat, οικονομική διευθύντρια της Alphabet και της Google.

Η Google βρίσκεται σε πορεία ανάδειξής της σε έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γραφείων στο Μανχάταν, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται αμέσως μετά την απόφαση της Amazon να κατασκευάσει ένα μεγάλο συγκρότημα γραφείων στο Long Island City του Queens, δημιουργώντας 25.000 θέσεις εργασίας.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης μόλις την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα κάμπους αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Ώστιν του Τέξας, καθώς και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Νέα Υόρκη.