Η Google τρέχει με… χίλια

Η Google τρέχει με… χίλια

Τα 1.000 δολάρια για πρώτη φορά έπιασε η μετοχή της στο χρηματιστήριο.

Ποιος είπε ότι η τεράστια κρίση χρέους στις ΗΠΑ και το κλείσιμο της κεντρικής κυβέρνησης για μέρες, θα έκανε το χώρο της τεχνολογίας να «στενάξει» κάτω από τις πολιτικές πιέσεις;

Η Google ακολουθεί την πορεία πολλών ακόμη «συναδέλφων» της, πιάνοντας για πρώτη φορά τα 1.000 δολάρια ανά μετοχή, μετά την αλματώδη άνοδο της τάξης του 13,8%.

Η εντυπωσιακή αυτή αύξηση ήρθε μετά την ανακοίνωση του ιλιγγιώδους –κι ίσως προκλητικού- ποσού καθαρών κερδών της εταιρείας για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, που έφτασε τα 2,97 δισ. δολάρια. Οι προβλέψεις για τα κέρδη της εταιρείας έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις, γνωρίζοντας ήδη αύξηση κατά 12%.

Οι νέες πρωτοβουλίες της εταιρείας στον προνομιακό για εκείνη χώρο της online διαφήμισης, έφερε την εντυπωσιακή αυτή άνοδο. Τον Φεβρουάριο η Google προώθησε μία υπηρεσία η οποία βοήθησε τα μέγιστα για τη διαδικτυακή διαφήμιση και στους υπολογιστές αλλά και στις φορητές συσκευές. Όμως το μυστικό βρίσκεται στο βίντεο.

Διαβάστε ακόμη: Πιο κοντά από ποτέ το Google smartwatch

Περίπου 4 δισ. δολάρια έφεραν οι διαφημίσεις στο YouTube, με την αύξηση της κίνησης να ξεπερνά το 75% και το 40% των καταναλωτών να προέρχεται από τις φορητές συσκευές.

Η άνοδος της Google παρέσυρε κι άλλες διαδικτυακές εταιρείες, με τη μετοχή της Facebook να πιάνει νέο ιστορικό υψηλό στα 55 δολάρια (άνοδος 4,4%) και τη μετοχή της Amazon να ανεβαίνει κι αυτή κατά 3,4%.

Η συνολική αξία της Google υπολογίζεται στα 334 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ακόμη βρίσκεται χαμηλότερα από τον μεγάλο ανταγωνιστή της, την Apple, η αξία της οποίας βρίσκεται στα 461 δισ. δολάρια.

Κι όλα αυτά, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από δέκα σχεδόν χρόνια, η μετοχή της Google ήταν στα 85 δολάρια και η συνολική της αξία υπολογιζόταν «μόλις» στα 85 δισεκατομμύρια.