Η Google ζήλεψε τα drones της Amazon

Η Google ζήλεψε τα drones της Amazon

Ο γίγαντας του διαδικτύου εξαγοράζει ρομποτικές εταιρείες.

Η μόδα της ρομποτικής έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των τεχνολογικών κολοσσών με τα τεράστια αποθεματικά για έρευνα και ανάπτυξη. Στο παιχνίδι αυτό μπήκε και η Google, η οποία αποκάλυψε ότι τους τελευταίους έξι μήνες εξαγόρασε επτά ρομποτικές εταιρείες, προσλαμβάνοντας μάλιστα εξειδικευμένο προσωπικό για να τις στελεχώσει.

Εκπρόσωπος της Google ανακοίνωσε ότι επικεφαλής του νέου πρότζεκτ της εταιρείας είναι ο Andy Rubin, πρώην αφεντικό του λογισμικού Android. Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, κανείς δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην αποκάλυψη τι τύπου ρομπότ θα μπουν στην παραγωγή.

Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει πως σε αυτό το στάδιο η Google δεν διατίθεται να ρίξει το –όποιο- προϊόν παράξει, στην αγορά. Η εφημερίδα προβλέπει ότι η νέα τεχνολογία πιθανότατα θα «παντρευτεί» με την έρευνα πάνω στα γνωστά αυτόματα αυτοκίνητα της εταιρείας, με σκοπό να τελειοποιήσει την παράδοση αγαθών από πόρτα σε πόρτα.

Διαβάστε ακόμη: Amazon: Παράδοση παραγγελιών μέσω drones!

Πρόσφατα η Google ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας αποστολής ειδών καθημερινής ανάγκης –κάτι σαν παντοπωλείο- στο Σαν Φρανσίσκο και το Σαν Χοσέ, με την ονομασία Google Shopping Express. Πολλοί είναι αυτοί που συμπεραίνουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί την απάντηση στην πρόσφατη αποκάλυψη ότι η Amazon σχεδιάζει να παραδίδει τα δέματα της με ιπτάμενα drones.

Η έδρα της ρομποτικής έρευνας της Google βρίσκεται στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, ενώ γραφεία θα έχει και στην Ιαπωνία. Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Andy Rubin μίλησε για το «δεκαετές όραμα» της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα. «Νιώθω ότι η ρομποτική αποτελεί για εμάς ένα άμεσα διαθέσιμο πεδίο», σχολίασε.