Griffin (Citadel): Η Fed πρέπει να προχωρήσει αργά στις μειώσεις επιτοκίων για να αποφύγει την καταστροφή

Griffin (Citadel): Η Fed πρέπει να προχωρήσει αργά στις μειώσεις επιτοκίων για να αποφύγει την καταστροφή
Πρόωρες περικοπές που οδηγούν σε αλλαγή στην κατεύθυνση πολιτικής θα ήταν καταστροφικές

«Αν ήμουν αυτοί (αξιωματούχοι Fed), δεν θα μείωνα τα επιτόκια γρήγορα. Το χειρότερο πράγμα θα ήταν οι πρόωρες περικοπές, θα ήταν καταστροφικές».

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος Ken Griffin, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού των hedge-fund Citadel, μιλώντας σε εκδήλωση της Futures Industry Association.

Ο Griffin αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Jerome Powell, αποκαλώντας την προεδρία της Fed «τη χειρότερη δουλειά στην Αμερική». Η δουλειά είναι λιγότερο ευχάριστη από ό,τι φαίνεται, είπε. Ενώ η Fed ελέγχει τη νομισματική πολιτική, πρέπει να «λαμβάνει ως δεδομένη όλη την τρέλα που συμβαίνει» στην Ουάσιγκτον. Αυτό καθορίζει τις προσπάθειες της Fed να σφίξει τη νομισματική πολιτική ενάντια στις «πληθωρικές δαπάνες» της κυβέρνησης.

Τα «καλά νέα» είναι ότι η αυστηρότερη νομισματική πολιτική της Fed έχει σαφώς μειώσει τον πληθωρισμό. Οι δημοσιονομικές δαπάνες και η συνεχιζόμενη αποπαγκοσμιοποίηση παραμένουν «υπερπληθωριστικές» δυνάμεις με τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσει η Fed, είπε.

Όσον αφορά το χρηματιστήριο, ο Griffin σημείωσε ότι διαδραματίζονται διάφορα ζητήματα. Οι Magnificent Seven είναι μια «απίστευτη ιστορία επιτυχίας» που υπόσχεται μεταμορφωτική αλλαγή. Εν τω μεταξύ, μεγάλο μέρος της υπόλοιπης αγοράς διαπραγματεύεται με δείκτες τιμής προς κέρδη σύμφωνα με τους ιστορικούς μέσους όρους, είπε ο Griffin.

Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές μπορούν να αποκτήσουν έκθεση σε μεγάλα, τολμηρά στοιχήματα τεχνητής νοημοσύνης ή να βάλουν τα χρήματά τους να δουλέψουν όπου οι τιμές είναι σύμφωνες με τα θεμελιώδη, είπε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: