Grivalia Hospitality: To εντυπωσιακό Avant Mar στην Πάρο και οι συνολικές επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ

Grivalia Hospitality: To εντυπωσιακό Avant Mar στην Πάρο και οι συνολικές επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα επενδυτικά σχέδια της Grivalia Hospitality (GH) που περιλαμβάνουν την υλοποίηση μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα με αφορμή τη λειτουργία του ξενοδοχείου Avant Mar στην Πάρο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality, Γιώργος Χρυσικός, ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο ξεκινάει τη δοκιμαστική λειτουργία στην Πάρο το πολυτελές ξενοδοχείο συνολικής επένδυσης 30 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή επένδυση 38 δωματίων τον Ιούλιο θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες της, φιλοδοξώντας να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο νησί των Κυκλάδων. Όπως ανέφερε πρόκειται για ένα project που ανεβάζει το επίπεδο του ανταγωνισμού στο νησί, έχοντας στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα και τη γαστρονομία.  Ουσιαστικά, το νέο boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων της Grivalia Hospitality, στη Νάουσα της Πάρου, σηματοδοτεί μία νέα κυκλαδική εποχή στον τομέα της premium φιλοξενίας. Πρόκειται για ένα έργο μοναδικής αρχιτεκτονικής και κυκλαδικής αισθητικής που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Πάρου, προσφέροντας μία εμπειρία φιλοξενίας πολύ υψηλών προδιαγραφών για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality, Γιώργος Χρυσικός.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality, Γιώργος Χρυσικός.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Χρυσικός, στόχος της Grivalia Hospitality δεν είναι να αναπαράγει, αλλά να φέρει ένα προϊόν υψηλού επιπέδου στην αγορά, προκειμένου να αναβαθμίζει τον κάθε τόπο, αλλά και τον ελληνικό τουριστικό κλάδο, προσφέροντας ξεχωριστές εμπειρίες στου επισκέπτες. Όπως σημείωσε: «Είναι δύσκολο να δημιουργείς έργα τέτοιου επιπέδου στις Κυκλάδες. Η κατασκευή του Avant Mar αποτέλεσε ένα πολύ απαιτητικό έργο, καθώς έγινε επανασχεδιασμός του παλαιού οικοπέδου όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο Πιπέρι, αλλά και εκμετάλλευση ανοικοδόμητης έκτασης που βρισκόταν στη μέση του οικήματος. Το αποτέλεσμα ήταν η ανάπτυξη αυτού του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου με 38 δωμάτια από 55 που διατηρούσε το παλιό κτίριο και είμαστε χαρούμενοι που δημιουργήσαμε κάτι πραγματικά μοναδικό».

Η κυρία Άννα Ασημακοπούλου, General Manager του Avant Mar, σημείωσε πως «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ανοίξουμε τις πόρτες του Avant Mar και του Matsuhisa Paros, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική στιγμή που συμπληρώνονται 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Matsuhisa Mykonos, του πρώτου open air εστιατορίου Matsuhisa στον κόσμο. Η συνεργασία μας συνδυάζει την αριστεία της κουζίνας του Nobu Matsuhisa με την πολυτέλεια και την άριστη εξυπηρέτηση που παρέχει το Avant Mar. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης στο Matsuhisa Paros, συνδυάζοντας την απόλαυση της φιλοξενίας μας με τη μαγεία της Nobu-style κουζίνας».

Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Avant Mar βρίσκεται σε έκταση 6.100 τ.μ. και περιλαμβάνει:

  • 38 πολυτελή δωμάτια μεταξύ των οποίων επτά πολυτελείς σουίτες με ιδιωτική plunge pool
  • το διεθνούς φήμης signature restaurant «Matsuhisa»
  • το παραθαλάσσιο all day restaurant Thymes με τη γαστρονομική καθοδήγηση του βραβευμένου Executive Chef Δημήτρη Κατσάνου
  • χώρους ευεξίας
  • εμπορικό κατάστημα
  • ελληνικό παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο

Το επενδυτικό πλάνο άνω των 400 εκατ. ευρώ

Εστιάζοντας στρατηγικά στη δημιουργία έργων υπερπολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα, η Grivalia Hospitality καταγραφεί υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, διαθέτοντας ένα χαρτοφυλάκιο που θα ξεπερνάει σε αξία το 1,5 δισ. ευρώ όταν ολοκληρωθούν όλα τα υπό κατασκευή έργα και ένα επενδυτικό πλάνο για την επόμενη τριετία άνω των 400 εκατ. ευρώ.

Σημείο αναφοράς αναμένεται να αποτελέσει και η λειτουργία τους επόμενους μήνες του υπερπολυτελές ξενοδοχειακού συγκροτήματος του One&Only Aesthesis (πρώην Αστέρια Γλυφάδας) στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, συνολικής επένδυσης 300 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Χρυσικός το εν λόγω ξενοδοχείο θα ανοιξει τις πύλες του δοκιμαστικά τον Αύγουστο, ενώ τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει να δέχεται τους επισκέπτες του. Φιλοδοξία της Grivalia Hospitality είναι το One&Only Aesthesis να είναι το καλύτερο «Urban resort» στη Μεσόγειο. Το εν λόγω ξενοδοχείο θέρετρο θα περιλαμβάνει 128 κλειδιά (σουίτες, βίλες και δωμάτια) και θα απασχολεί 400 εργαζόμενους.

Τέλος, σε φάση ωρίμανσης είναι και τα σχέδια της Grivalia Hospitality για την δημιουργία πολυτελούς «κάμπινγκ» στη Βούλα, ενός θερέτρου στην Μύκονο αλλά και στην Εύβοια στους Πεταλιους. Σε ο,τι αφορά την Μύκονο η Grivallia αναμένει τη θεσμοθέτηση ειδικού χωροταξικού για τουριστικές επενδύσεις στις Κυκλάδες προκειμένου να τρέξει η επένδυση του project Blue στο νησί των ανέμων. Μετά την κίτρινη κάρτα από το ΣτΕ, όπως είπε ο κ. Χρυσικός, η εταιρεία επανασχεδίασε την επένδυση στο καλό Λιβάδι ύψους 120 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω επένδυση περιλαμβάνει 60 δωμάτια και 20 βίλες.

Για την Εύβοια, η εταιρεία θα προβεί στην επένδυση πολυτελούς ξενοδοχείου, Six senses, συνολικής επένδυσης 280 εκατ. ευρώ που θα περιλαμβάνει 75 βίλες και 20 κατοικίες. Σε ερώτηση, τέλος, αν η Grivalia Hospitality φιλοδοξεί να εισαχθεί στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο κ. Χρυσικός -αν και η εταιρεία δεν το θεωρεί αναγκαίο- δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της εισαγωγής της εταιρείας σε ελληνικό ή ξένο χρηματιστήριο.