Grivalia: Στα τέσσερα εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις του ομίλου από τον Μαρινόπουλο

Grivalia: Στα τέσσερα εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις του ομίλου από τον Μαρινόπουλο

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος έχει στην κατοχή του τα ακίνητα αυτά, πέραν της δεκαετίας.

Σε συνέχεια έγγραφων και ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων, η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε ότι «το συνολικό ύψος των απαιτήσεων του ομίλου από τις εταιρείες Μαρινόπουλος ΑΕ Γενικού Εμπορίου και Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχών και Διοίκηση Επιχειρήσεων ανέρχεται, κατά την 30/06/2016, στα τέσσερα εκατ. ευρώ από τη λειτουργική μίσθωση τεσσάρων εμπορικών ακινήτων, μέρος του οποίου καλύπτεται από τραπεζικές εγγυήσεις.

Σημειώνεται, ότι ο όμιλος έχει στην κατοχή του τα ακίνητα αυτά, πέραν της δεκαετίας. Μέχρι και την 31/03/2016, ο όμιλος δεν είχε διενεργήσει προβλέψεις αναφορικά με τις ως άνω απαιτήσεις».

«Τα μισθώματα από τις εν λόγω εταιρείες αντιπροσωπεύουν το 6,4% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών. Το συνολικό τρέχον μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται σε 0,3 εκατ. ευρώ, η συνολική διάρκεια μίσθωσης είναι κατά μέσο όρο 12 έτη με λήξεις από την 31/12/2016 μέχρι και την 31/12/2024 και με εγγυημένες μισθώσεις με λήξεις από την 31/12/2016 μέχρι και την 31/12/2018», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ύψος των οφειλών των εταιρειών αυτών, το ποσοστό συμμετοχής αυτών στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών και τα επενδυτικά χαρακτηριστικά των τεσσάρων ακινήτων, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα έχει ουσιώδη επίπτωση επί του κύκλου εργασιών, των αποτελεσμάτων και των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου, ο οποίος θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη δραστηριότητά του. Σημειώνεται, ότι για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη, η εταιρεία θα προβεί στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, βάσει της ισχύουσας χρηματιστηριακής νομοθεσίας» καταλήγει η ανακοίνωση.