Guggenheim: Το Bitcoin θα σπάσει το φράγμα των 600.000 δολαρίων

Guggenheim: Το Bitcoin θα σπάσει το φράγμα των 600.000 δολαρίων
Photo: pixabay.com

Στα 600.000 δολάρια εκτιμά ότι θα φτάσει η αξία του Bitcoin ανά νόμισμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο CIO του γνωστού αμερικανικού fund Guggenheim, Scott Minerd. Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας προχώρησε σε μια, αν μη τι άλλο, ιδιαίτερα αισιόδοξη εκτίμηση, βάσει της έρευνας που, όπως υποστήριξε, έχει διεξαγάγει.

«Είμαστε πεπεισμένοι πως το Bitcoin θα σπάσει το φράγμα των 600.000 δολαρίων ανά νόμισμα». Σύμφωνα με τον Minerd, η Guggenheim μελετά την αγορά κρυπτονομισμάτων, που πλέον έχει ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, εδώ και μια δεκαετία.

«Σε προγενέστερο χρόνο η εν λόγω αγορά δεν δικαιολογούσε, βάσει μεγέθους, την είσοδο θεσμικών επενδυτών. Πλέον, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μόλις το Bitcoin έφτασε τα 10.000 δολάρια όλοι άρχισαν να το βλέπουν με άλλο μάτι» ανέφερε ο CIO της Guggenheim, προσθέτοντας: «Αν θεωρήσουμε πως το Bitcoin είναι ένα συναλλακτικό μέσο που προσομοιάζω, ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, με τον χρυσό, και δεδομένων της σπανιότητας και της αξίας του πολύτιμου μετάλλου, το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε εύκολα να αγγίξει και να ξεπεράσει τα 600.000 δολάρια».

Ωστόσο, το Bitcoin ακόμη δεν τυγχάνει του σεβασμού που του αρμόζει, καταλήγει ο Μinerd.