H Αegean ανακοινώνει σήμερα το «σχέδιο σωτηρίας»

H Αegean ανακοινώνει σήμερα το «σχέδιο σωτηρίας»
Ευτύχιος Βασιλάκης Πρόεδρος AEGEAN Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους θεσμικούς επενδυτές αναμένεται ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης να ανακοινώσει τα νέα δεδομένα για την κατάσταση της μεγαλύτερης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας και θα αναλύσει τις λεπτομέρειες του «σχεδίου σωτηρίας» για την στήριξη της βιωσιμότητας και την ανάπτυξη του πτητικού έργου της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και τις εκτιμήσεις των αναλυτών το ποσό που θα χρειαστεί φτάνει τα 400 εκατ. ευρώ και η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο πλάνο για τον τρόπο στήριξης της εταιρείας , έχοντας λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Κομισιόν, όπως συνέβη ήδη με την Air France, την KLM και την Lufthansa.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να ακολουθηθεί ένα μοντέλο αντίστοιχο με τα COCO’s των τραπεζών, που προβλέπει μορφή δανεισμού που θα είναι μετατρέψιμη σε μετοχές, η οποία θα συνοδεύεται από συγκεκριμένο επιτόκιο και όρους αποπληρωμής.

Η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να ενημερώσει και για τα ποια προβλέπεται να είναι τα επόμενα βήματα επιστροφής της στην κανονικότητα.

Ήδη οι πτήσεις της Aegean αυξάνονται σταδιακά, σε συνέχεια της σταδιακής άρσης των περιορισμών στις μεταφορές εντός Ελλάδας που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες και τις κατευθύνσεις από την ΕΕ για τους κανονισμούς εισόδου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, η Aegean προτίθεται να αποκαταστήσει «σταδιακά και με προσεκτικά βήματα» το δίκτυό της, «με απόλυτο σεβασμό στην εθνική προσπάθεια» για έλεγχο της κρίσης του Covid-19.