H Air France αναβαθμίζεται

H Air France αναβαθμίζεται

Πιο άνετα καθίσματα, νέα μενού και Wi-Fi στις πτήσεις μέσων αποστάσεων, άρα και από την Αθήνα, ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία. Το FortuneGreece.com ήταν εκεί.

Καλό γούστο, ευρωπαϊκή φινέτσα, πολυτέλεια στα υλικά, απαράμιλλη άνεση. Η Air France ερεύνησε και σχεδίασε από την αρχή το περιβάλλον της business class, αλλά και της οικονομικής, στις μέσες αποστάσεις, δηλαδή σε πτήσεις που διαρκούν από 3 έως 6 ώρες.

Το FortuneGreece.com βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Παρίσι στο αεροδρόμιο Charles De Gaulle, είδαμε από κοντά και δοκιμάσαμε τα νέα καθίσματα, δοκιμάσαμε το μενού και συζητήσαμε με υψηλόβαθμα στελέχη της Air France.

«Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια», μας είπε ο πρόεδρος της Air France Frédéric Gagey. «Στόχος μας είναι να είμαστε ο leader στην αγορά όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο, με όλο και περισσότερους επιβάτες και πτήσεις. Για αυτό αναβαθμίζουμε την καμπίνα και το σέρβις και εφαρμόζουμε μειώσεις τιμών σε επιλεγμένους προορισμούς».

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας με αρμοδιότητα τις πτήσεις μέσων αποστάσεων Alain-Hervé Bernard τόνισε πως «Το προϊόν γίνεται έτσι ελκυστικότερο και απολαυστικότερο. Όσο βελτιώνονται οι low cost και ο ανταγωνισμός ανεβάζοντας το επίπεδο των υπηρεσιών τους, εμείς απαντάμε με ακόμα περισσότερη άνεση και υπηρεσίες».

Τα νέα καθίσματα είναι δερμάτινα, «δανείζονται» στοιχεία άνεσης και πολυτέλειας από εκείνα των πτήσεων long haul, έχουν ανάκληση μέχρι 20 μοίρες, ενίσχυση για να μην νιώθεις τυχόν χτυπήματα από τον πίσω επιβάτη, τα ενδιάμεσα χερούλια αποσύρονται εντελώς ανάμεσα στα καθίσματα, το μαξιλάρι ρυθμίζεται σε ύψος και έχει βολικά «αυτιά» για τη στήριξη του κεφαλιού, το τραπεζάκι έχει ανεξάρτητη θήκη για ποτήρι όταν είναι κλειστό.

Προσοχή δόθηκε στον διάκοσμο, ενώ τόσο ο φωτισμός όσο και τα χρώματα είναι ειδικά μελετημένα για την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Οι αλλαγές στη business class έλαβαν υπόψη τους τη γνώμη 10.000 ταξιδιωτών και επαγγελματιών του χώρου. Τα νέα καθίσματα θα αρχίσουν να εγκαθίσταται το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε τα 2/3 του στόλου των Α320 και Α319 να έχουν πλήρως αναβαθμιστεί έως το καλοκαίρι του 2016.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο φαγητό. Τα σερβίτσια είναι επανασχεδιασμένα από τον Γάλλο σχεδιαστή και αρχιτέκτονα Jean-Marie Massaud (ειδικά το αλατοπίπερο είναι σε εξαιρετικά κομψή συσκευασία), τα γεύματα στο medium haul θα είναι πιο γενναιόδωρα, σχεδόν όσο και στις πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Στους επιβάτες της business θα προσφέρονται ποτό καλωσορίσματος, ζεστό γεύμα, κρασί από φιάλη, καφές, λικέρ, σαμπάνιες και άλλα ποτά επιλεγμένα από τον Paulo Basso, καλύτερο sommelier του κόσμου για το 2013.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Air France, η εγκατάσταση των νέων καθισμάτων (το κάθε ένα είναι ελαφρύτερο κατά 2 κιλά από τα προηγούμενα) θα αποφέρει οικονομία καυσίμου 450 τόνους το χρόνο σε κάθε αεροσκάφος Α320 και πάνω από 700 τόνους στα διώροφα Α380 μεγάλων αποστάσεων. Όσο για τις εκπομπές άνθρακα, αυτές μειώνονται κατά 1.400 τόνους το χρόνο στα Α319 και κατά 2.300 τόνους στα Α320.

Τελευταίο, και εξίσου σημαντικό, είναι πως από το 2015 θα προσφέρεται σύνδεση Wi-Fi εν πτήση (με χρέωση, φυσικά) και στις πτήσεις μέσων αποστάσεων -άρα και από την Αθήνα- σε συνεργασία με την Orange.

Δείτε το βίντεο: