H Airbnb νοικιάζει τη κρεβατοκάμαρα του Βαν Γκογκ

H Airbnb νοικιάζει τη κρεβατοκάμαρα του Βαν Γκογκ

Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να περάσετε την νύχτα σε ένα αντίγραφο του διάσημου πίνακα του Βαν Γκογκ;

Αν ψάχνετε ένα σπίτι μέσω Airbnb οι επιλογές σας είναι πολλές. Μεσαιωνικό σπίτι, μοντέρνο, ρομαντικό, γκαρσονιέρα, κάστρο, ιγκλού και ό τι μπορείτε να φανταστείτε.

Αν ψάχνετε για ένα Airbnb που να σας δώσει μια καλλιτεχνική έμπνευση, έχουμε τη λύση

Μπορείτε πραγματικά να μείνετε στο δωμάτιο από τον πίνακα του Βαν Γκογκ «Η Κρεβατοκάμαρα».

Εντάξει, μπορεί να μην είναι πραγματικά το υπνοδωμάτιο Βαν Γκογκ, το οποίο βρισκόταν στη Γαλλία. Όμως, το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο δημιούργησε ένα αντίγραφο του δωματίου.

Το δωμάτιο βρίσκεται στην περιοχή River North του Σικάγο περιγράφεται στο Airbnb ως η κρεβατοκάμαρα του καλλιτέχνη που θα την νοίκιαζε προκειμένου να αποκτήσει μετρητά για να αγοράσει χρώματα.

Σε αντίθεση με το 1888, το δωμάτιο στο Σικάγο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονες ανέσεις, όπως ίντερνετ, τηλεόραση, Wi-Fi, καθώς και ένα πλυντήριο / στεγνωτήριο.

«Αυτό το δωμάτιο θα σας κάνει να νιώσετε σαν να ζείτε σε έναν πίνακα ζωγραφικής»αναφέρει η διαφήμιση της Airbnb. «Είναι διακοσμημένο σε ένα μετα-ιμπρεσιονιστικό στυλ, που θυμίζει την νότια Γαλλία και την τότε εποχή. Τα έπιπλά του, τα φωτεινά χρώματα και τα έργα τέχνης θα σας προσφέρουν μια εμπειρία ζωής».

Οι ενοικιαστές θα πάρουν επίσης εισιτήρια για την έκθεση του Ινστιτούτου Τέχνης «Τα υπνοδωμάτια του Βαν Γκογκ» η οποία ανοίγει την Κυριακή και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαΐου.

Η εκπρόσωπος του μουσείου, Αμάντα Χικς  δήλωσε πως το δωμάτιο έχει ήδη κλειστεί μέσα με μερικά λεπτά από την στιγμή της διαφήμισης για όλο τον Φεβρουάριο.

1/4