H Apple αγόρασε ένα δάσος

H Apple αγόρασε ένα δάσος

Το να μην αφήνεις ενεργειακό αποτύπωμα δεν είναι εύκολο όταν πουλάς 300 εκατομμύρια συσκευές κάθε χρόνο.

Την απόφαση να αγοράσει ένα δάσος έλαβε η Apple προκειμένου να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα. Για την ακρίβεια πρόκειται για δύο δάση, το ένα έκτασης 3.600 στρεμμάτων στη Βόρεια Καρολίνα και ένα 32.400 στρεμμάτων στην περιοχή Aroostook Country του Μέιν.

«Βρισκόμαστε εν μέσω μίας από τις μεγαλύτερες μεταβιβάσεις γης στην ιστορία», ανέφερε η Lisa Jackson εκ μέρους της Apple, ενώ ο Larry Selzer, πρόεδρος του Ταμείου Διατήρησης, έγραψε: «Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν χαθεί 23 εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων για να έχουμε πολτό χαρτιού και ξύλο για τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Η έκταση αυτή ανέρχεται περίπου στο μέγεθος της περιοχή του Μέιν. Καθώς η χώρα εξακολουθεί να πωλείται και να αλλάζει χέρια με ρυθμό ανησυχητικό, υπολογίζεται πως περίπου 45 εκατομμύρια στρέμματα βρίσκονται στο στόχαστρο της ανάπτυξης».

Η Apple δεν έχει ανακοινώσει πόσο χαρτί χρησιμοποιεί κάθε χρόνο για την κατασκευή κιβωτίων για τα iPhones, τα iPads, τα Mac και τις τηλεοράσεις Apple. Ωστόσο, πέρυσι το 80% του χαρτιού που χρησιμοποιήθηκε προήλθε από πιστοποιημένα αειφόρα δάση ή ανακυκλώσιμα υλικά. Επί της ουσίας, η κίνησή της να αγοράσει δάση χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές ως μία μελετημένη χρήση του ταμειακού πλεονάσματός της για να καλύψει τον εφοδιασμό. Αγοράζοντας δάση σώζει τα μισά από τα δέντρα που κόβονται κάθε χρόνο για την κάλυψη των αναγκών της σε χαρτί. Το μακροπρόθεσμο σχέδιο είναι να γίνει 100% βιώσιμο.