H Bosch απολύει 1.500 εργαζόμενους στη Γερμανία

H Bosch απολύει 1.500 εργαζόμενους στη Γερμανία
epa05902986 An exterior view of the logo of Bosch at a wall in front of the main building of the Robert Bosch GmbH in Gerlingen, Germany, 11 April 2017. The Robert Bosch GmbH is a multinational German company, founded by Robert Bosch in 1886 and headquartered in Gerlingen, Germany, and the world's largest supplier of automotive electronics and mechatronics. EPA/RONALD WITTEK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μέσω της μετακίνησης του προσωπικού σε άλλα τμήματα, της πρόωρης συνταξιοδότησης ή των συμφωνιών εθελούσιας εξόδου.

Η Bosch πρέπει να περικόψει έως και 1.500 θέσεις εργασίας σε δύο από τις γερμανικές εγκαταστάσεις του έως το 2025 για να προσαρμόσει τα επίπεδα του προσωπικού στην μεταβαλλόμενη ζήτηση και τις τεχνολογίες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε η εταιρεία την Κυριακή.

Η μείωση του εργατικού δυναμικού αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την εβδομαδιαία βιομηχανική εφημερίδα Automobilwoche.

«Όπως και άλλες εταιρείες, πρέπει να προσαρμόσουμε το επίπεδο της απασχόλησης στην κατάσταση των παραγγελιών, στις διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της κίνησης και στη διείσδυση των μελλοντικών τεχνολογιών στην αγορά», δήλωσε εκπρόσωπος της Bosch στο Reuters. «Βλέπουμε την ανάγκη προσαρμογής έως και 1.500 θέσεων προσωπικού στους τομείς της ανάπτυξης, της διοίκησης και των πωλήσεων του τμήματος Drives στις εγκαταστάσεις Feuerbach και Schwieberdingen μέχρι το τέλος του 2025».

Η Bosch δήλωσε ότι προσπαθεί να το επιτύχει αυτό μέσω της μετακίνησης του προσωπικού σε άλλα τμήματα, της πρόωρης συνταξιοδότησης ή των συμφωνιών εθελούσιας εξόδου, προσθέτοντας ότι ο όμιλος βρίσκεται σε συζητήσεις με το συμβούλιο εργαζομένων για τις λεπτομέρειες.

«Αντιμετωπίζουμε σημαντικά μεγαλύτερες προκλήσεις από ό,τι αναμενόταν στην αρχή του έτους. Ακόμη και αν θέλουμε να διατηρήσουμε το επίπεδο απασχόλησης όσο το δυνατόν καλύτερα με νέα προϊόντα και ένα ευρύ φάσμα μέτρων κατάρτισης, θα πρέπει να το προσαρμόσουμε αυτό στην κατάσταση της παραγγελίας σε ορισμένους τομείς», δήλωσε η Bosch.

Η Bosch επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα απέχει από τις υποχρεωτικές απολύσεις στις γερμανικές τοποθεσίες κινητικότητας μέχρι το τέλος του 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com