H Danone επεκτείνεται αγοράζοντας την WhiteWave για 10 δισ.

H Danone επεκτείνεται αγοράζοντας την WhiteWave για 10 δισ.

Η αγορά αυτή θα καταστήσει τη γαλλική εταιρία την κορυφαία στον κόσμο στα φρέσκα γαλακτοκομικά, τις υγιεινές τροφές και τις συσκευασμένες σαλάτες.

Η νέα απόκτηση θα βοηθήσει τη Danone να διπλασιάσει το μέγεθός της στην αμερικανική αγορά. Η εταιρεία αναμένει τόνωση της τάξης των 300 εκατ. δολαρίων στα λειτουργικά κέρδη μέχρι το 2020. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2016. Η Danone συμφώνησε να αγοράσει την WhiteWave Foods για περίπου 10 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία θα τη βοηθήσει να διπλασιάσει το μερίδιό της στην αμερικανική αγορά, αλλά και να προσθέσει τη μάρκα αμερικανικού γάλακτος από σόγια Silk και μια σειρά φυτικών τροφίμων στα προϊόντα της.

Οι επενδυτές θα λάβουν 56,25 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας με έδρα το Παρίσι.  Η αγορά δίνει στην WhiteWave αξία 12,5 δισ. δολαρίων, περιλαμβανομένων του καθαρού της χρέους και άλλων υποχρεώσεων. Οι δύο εταιρίες αναμένουν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία μέσα στο 2016.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κατασκευάστρια γιαουρτιών θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά μέσω χρέους και αναμένει μια τόνωση ύψους 300 εκατ. δολαρίων στα λειτουργικά της κέρδη μέχρι το 2020. Η απόκτηση θα είναι «σταθερά αυξητική» για τα αποτελέσματα τον πρώτο χρόνο μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ανέφερε η Danone.

Η αγορά αυτή θα καταστήσει τη γαλλική εταιρία την κορυφαία στον κόσμο στα φρέσκα γαλακτοκομικά, τις υγιεινές τροφές και τις συσκευασμένες σαλάτες, καθώς η παγκόσμια τάση θέλει τους καταναλωτές να εξετάζουν προσεκτικά συστατικά των προϊόντων και αποφεύγουν τις επεξεργασμένες τροφές. Η Silk της WhiteWave είναι η πρώτη μάρκα σόγιας σε πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι καταναλωτές στρέφονται όλα και περισσότερo προς τα εναλλακτικά φυτικά τρόφιμα αποφεύγωντας τη λακτόζη και τη γλουτένη. Στην WhiteWave ανήκει και η γνωστή στην Ελλάδα, Alpro.