H δέκατη κούπα της Βασίλισσας

H δέκατη κούπα της Βασίλισσας

Η Ρεάλ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 10η φορά στην ιστορία της, καθώς νίκησε με 4-1 την Ατλέτικο στην παράταση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Champions League για 10η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 12 χρόνια, καθώς νίκησε την Ατλέτικο με 4-1 στην παράταση, σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο “Εστάντιο ντα Λουζ” της Λισαβόνας.

Η ομάδα του Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε κρατούσε την πρώτη κούπα στα χέρια της, καθώς προηγήθηκε με 1-0 στο 36′ με γκολ του Γκοντίν από το τραγικό λάθος του Κασίγιας, αλλά «λύγισε» στις καθυστερήσεις.

Ο Σέρχιο Ράμος στο 93′ κατάφερε να ισοφαρίσει επίσης με κεφαλιά και να στείλει το ματς στην παράταση, όπου η “βασίλισσα” πέτυχε τρία γκολ.

Την ανατροπή έκανε ο Γκάρεθ Μπέιλ στο 110′, σκοράροντας και αυτός με κεφαλιά, ενώ θα μπορούσε και αυτός να χαρακτηριστεί μοιραίος μέχρι τότε, καθώς στην κανονική διάρκεια είχε χάσει τις δύο μεγάλες ευκαιρίες της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι.

Ο Μπέιλ δεν ήταν καλός, αλλά ήταν λυτρωτής μετά τον Σέρχιο Ράμος, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν κακός, προερχόμενος από τραυματισμό φυσικά.

Μάλιστα, ο CR7 μετά το 3-1 του Μαρσέλο στο 118′ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 4-1 στο 120′ με εκτέλεση πέναλτι και πανηγύρισε δεόντως το 17ο τέρμα του φέτος στην διοργάνωση, στο γήπεδο που πριν από 10 χρόνια είχε κλάψει μετά τον τελικό του EURO 2004.

Αυτός είναι ο 4ος συνεχόμενος νικηφόρος τελικός της Ρεάλ στην διοργάνωση, ενώ περίμενε 12 χρόνια για να ξαναφτάσει εκεί, αφού τελευταία φορά είχε κατακτήσει το τρόπαιο το 2002 με την γκολάρα του Ζινεντίν Ζιντάν στον τελικό με την Λεβερκούζεν.

Η Ατλέτικο έφτασε μία ανάσα από την πρώτη της κούπα, αλλά τελικά ηττήθηκε και στον δεύτερο τελικό της, ενώ ο πρώτος ήταν πριν 40 χρόνια, όταν ισοφαρίστηκε από την Μπάγερν στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και έχασε με 0-4 στην ρεβάνς.

Η απουσία του τιμωρημένου, Τσάμπι Αλόνσο, φάνηκε στο κέντρο, όπου ο ανέτοιμος Κεντίρα δεν κατάφερε να βοηθήσει, ενώ από την άλλη ο Ντιέγκο Κόστα ξεκίνησε και αντικαταστάθηκε στο 9ο λεπτό, έτσι έχασε νωρίς μία αλλαγή ο Σιμεόνε, ο οποίος κατά τα άλλα για μία ακόμη φορά είχε στήσει σωστά την ομάδα του και απλά ήταν άτυχος λόγω της ισοφάρισης στο 93′.

Διαβάστε περισσότερα στο sport24.gr