H Delivery Hero (efood) εξαγοράζει τα Kiosky’s και τις θυγατρικές του ομίλου Μούχαλη

H Delivery Hero (efood) εξαγοράζει τα Kiosky’s και τις θυγατρικές του ομίλου Μούχαλη
Το ενδιαφέρον της γερμανικής πολυεθνικής έχει επίσημο χαρακτήρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει προχωρήσει σε σχετική γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

H Delivery Hero, στο δυναμικό της οποίας εντάσσεται το efood, επιβεβαιώνει, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, πως προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας με τον όμιλο Μούχαλη για την κυριότητα των θυγατρικών εταιρειών ALPHA διανομές και INKAΤ στις 02 Σεπτεμβρίου του 2021.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρησιακές διαδικασίες και το στελεχιακό δυναμικό τους θα ενσωματωθούν στο efood για να ενισχύσουν την στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας στον κλάδο του quick commerce και τη δυναμική επέκταση της υπηρεσίας διανομής ειδών supermarket.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Μούχαλη κατέχει ηγετική θέση στην αγορά καπνοβιομηχανικών προϊόντων και τη μικρή λιανική ενώ τα τελευταία χρόνια έχει διεισδύσει σε νέα κανάλια επενδύοντας μεταξύ άλλων και στο e-commerce. Υπενθυμίζεται ότι διαθέτει επιπλέον τη θυγατρική Delivery.Gr, την Ε Table και την Carrotz Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με τις δύο πρώτες να αναπτύσσουν τις ομώνυμες πλατφόρμες και την τελευταία που δραστηριοποιείται στην αγορά κουπονιών.

Για την ιστορία, τον Ιούλιο του 2019 η εταιρεία Μούχαλης Α.Ε εξαγόρασε το 60,80% της εταιρείας Delivery.gr ΙΚΕ η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ηλεκτρονικής παραγγελίας σε σημεία εστίασης και τον Δεκέμβριο του 2019 προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποκτώντας το 75% της Delivery.gr IKE. Επίσης την ίδια χρονιά εξαγόρασε το 100% της e-table η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κρατήσεων εστιατορίων.

Στην υπό συζήτηση συμφωνία δεν περιλαμβάνεται η Μούχαλης Α.Ε (διανομή μεταξύ άλλων των προϊόντων IQOS, τσιγάρων, παγωτών κ.α.), ενώ με τη κίνηση της αυτή η Delivery Hero εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία ενσωματώνει ένα δίκτυο 500 καταστημάτων, βγαίνοντας ένα βήμα μπροστά στη μικρή λιανική, με υψηλές ταχύτητες παράδοσης. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, το management θα μείνει ως έχει για τουλάχιστον πέντε χρόνια, ενώ η πρόταση έχει κατατεθεί στην επιτροπή ανταγωνισμού.