H Eυρώπη κάνει πιο δύσκολη τη συγχώνευση Microsoft-LinkedIn

H Eυρώπη κάνει πιο δύσκολη τη συγχώνευση Microsoft-LinkedIn
epa05361795 The logo of Microsoft windows and Professional social networking service LinkedIn is pictured in Taipei, Taiwan, 13 June 2016. According to reports, Microsoft is going to buy LinkedIn for 26.2 billion US dollars in cash. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo:

Mε «κόπο και θυσίες» θα λάβει το πράσινο φως από την Ευρώπη η Microsoft για τη συγχώνευσή της με τη LinkedIn.

Ενώ αναμένει να εξασφαλίσει το πράσινο φως των ευρωπαϊκών αντιμονοπωλιακών αρχών για την εξαγορά του LinkedIn, για 26 δισ. δολάρια, η Microsoft πρότεινε ορισμένες παραχωρήσεις που θα προσφέρουν σε ανταγωνιστικά επαγγελματικά κοινωνικά δίκτυα, πρόσβαση στις υπηρεσίες Outlook, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Μετά τη συγχώνευση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα αντίπαλα δίκτυα θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Outlook και τις επεκτάσεις του, ενώ κάποια δίκτυα ήδη έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα.

Παράλληλα, τα μέτρα που προτείνει η Microsoft θα επιτρέψουν την εμφάνιση προφίλ, τόσο από το ίδιο το LinkedIn όσο και από άλλα παρόμοια κοινωνικά δίκτυα, όπως το γερμανικό δίκτυο επαγγελματιών XING.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογική εταιρεία έχει δεσμευτεί να επιτρέψει σε κατασκευαστές υπολογιστών, όπως οι Dell και Hewlett Packard Enterprise, να απενεργοποιούν την συντόμευση του LinkedIn από την επιφάνεια εργασίας των συσκευών τους.