H Ελληνίδα καπετάνισσα βάζει και τέταρτη εταιρεία στη Wall Street

H Ελληνίδα καπετάνισσα βάζει και τέταρτη εταιρεία στη Wall Street
Photo:

H Αγγελική Φράγκου αυξάνει τη παρουσία της στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η Navios Maritime Midstream Partners L.P. εξασφάλισε έσοδα 121 εκατ. δολαρίων από την αρχική προσφορά 8.100.000 κοινών μεριδίων που αντιπροσωπεύουν περίπου το 42,5% των μεριδίων της εταιρείας, σε μία τιμή 15 δολαρίων ανά μερίδιο.

Το αρχικό εύρος της τιμής διάθεσης των μεριδίων της εταιρείας ήταν από 19 έως 21 δολάρια.

Οι επενδυτικές τράπεζες BofA Merrill Lynch, Citigroup και J.P. Morgan λειτούργησαν ως ανάδοχοι της έκδοσης.

Πρόκειται για την τέταρτη εισηγμένη εταιρεία της γνωστής εφοπλίστριας, Αγγελικής Φράγκου, η οποία εισήγαγε χθες τις μετοχές της στην αγορά του ΝYSE και είναι θυγατρική της επίσης εισηγμένης στο NYSE Navios Acquisition. Στηη Wall Street είναι ακόμη δύο εταιρείες, η Navios Holdings και η Navios Partners.

Με την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς, η Navios Acquisition ελέγχει το 55,5% της Navios Midstream. Η εταιρεία, που είναι τύπου Master Limited Partnership (MLP), θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια από τη διάθεση μετοχών για την αγορά τεσσάρων δεξαμενόπλοιων VLCC από τη μητρική Navios Maritime Acquisition.

Ο μέσος όρος ηλικίας του αρχικού στόλου των τεσσάρων δεξαμενόπλοιων της NMMP είναι 7,7 έτη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δύο από τα πλοία απασχολούνται με μακροχρόνιες ναυλώσεις από την Cosco Dalian, θυγατρική της COSCO Group, και τα άλλα δύο από τη Formosa Petrochemical της Ταϊβάν.

Παράλληλα, η Navios Maritime Midstream Partners έχει οψιόν για την αγορά επιπλέον επτά δεξαμενόπλοιων από τη Navios Maritime Acquisition.