H ελληνική εταιρεία που κατάφερε να ενσωματώσει την ευεξία στον τουρισμό

H ελληνική εταιρεία που κατάφερε να ενσωματώσει την ευεξία στον τουρισμό

Η Νάντια Μαρνέρου παρουσιάζει μια νέα εμπειρία διακοπών ευεξίας στην Ελλάδα με το  Mediterranean Wellness Camp.

«Οι εταιρείες με εργασιακά προγράμματα ευεξίας παρουσιάζουν αύξηση στην παραγωγικότητα των εργαζομένων», «Ο διαλογισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της επαγγελματικής επιτυχίας» – αυτοί είναι μόνο μερικοί απ’ τους τίτλους των ερευνών που προσπαθούν να βρουν πως συνδέεται ο υγιεινός τρόπος ζωής με την παραγωγικότητα και την εργασιακή απόδοση. Και σύμφωνα με όσα επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά στοιχεία, τόσο η παραγωγικότητα μας όσο και η προσωπική μας ευεξία βρίσκεται σε συνάρτηση με τον τρόπο που ζούμε ακόμα και με τον τρόπο με τον οποίο περνάμε τις διακοπές μας.

«Στις ημέρες μας υπάρχει κρίση υγείας, οι άνθρωποι στο επαγγελματικό τους περιβάλλον βιώνουν υψηλά επίπεδα άγχους και μια μεγάλη μερίδα υποφέρει από χρόνιες ασθένειες – η πίεση αυτή τους έκανε να θέλουν να αντισταθούν και να θέλουν να ζουν πιο υγιεινά ακόμα και μέσα από ένα πρόγραμμα διακοπών. Αποζητούν την σύνδεση με την φύση και θέλουν να έχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών προς όφελος τους» εξηγεί η Νάντια Μαρνέρου – ιδρύτρια του Mediterranean Wellness Camp.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και δραστηριοποιείται στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού και της Ευεξίας με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες ευεξίας και οργανωμένα πακέτα διακοπών που θα αναδεικνύουν τα οφέλη του μεσογειακού τρόπου ζωής μέσα από μία σειρά από διαφορετικές δραστηριότητες όπως γιόγκα, πιλάτες, πεζοπορία, life coaching, cooking seminars, σεμινάρια οινογνωσίας και άλλα.

Η Νάντια Μαρνέρου δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στο κομμάτι της ευεξίας, και πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι της διατροφής και της άσκησης, και προσπάθησε να βρει έναν τρόπο ώστε να τα συνδυάσει. Αυτό που κατάφερε να κάνει είναι να ενσωματώσει την ευεξία στον τουρισμό – ενώνοντας έτσι δύο μεγάλες βιομηχανίες. Σημαντικό στήριγμα όσο έστηναν ακόμα το project τους ήταν το πρόγραμμα στήριξης νεανικής επιχειρηματικότητας του Egg, με τη βοήθεια του οποίου έκαναν τα πρώτα τους βήματα.

Το Mediterranean Wellness Camp δημιουργεί πακέτα διακοπών σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία μπορούν να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι, αλλά και οι ίδιοι οι πελάτες μπορούν να διαμορφώσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα στις δικές τους ανάγκες και σύμφωνα με τις υπηρεσίες του εναλλακτικού τουρισμού οι οποίες προσφέρονται.

Η εταιρεία ένα μήνα σχεδόν την έναρξη της έκανε το πρώτο της πρόγραμμα στην περιοχή της Αναβύσσου, αποδεικνύοντας πως υπήρχε ένα κενό στην αγορά που ήρθε να καλύψει. Οι πελάτες είναι τόσο ξένοι, όσο και Έλληνες, οι οποίοι έρχονται κυρίως μέσω πρακτορείων και γραφείων. Ενώ ένα «δυνατό» χαρτί είναι οι εταιρείες, οι οποίες επιλέγουν να ενδυναμώσουν τις σχέσεις των συνεργατών μέσα από τέτοια προγράμματα διακοπών.

Σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί τέσσερα πακέτα διακοπών στην Ελλάδα, σε περιοχές όπως η Νότια Πίνδος, τα Μετέωρα και άλλες.


Ο «ανταγωνισμός»

Την στιγμή που η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες σε συνεργασία με τουριστικά καταλύματα, ένα εύλογο ερώτημα είναι αν όσα ξενοδοχεία προσφέρουν αντίστοιχες δραστηριότητες είναι ανταγωνιστές. Όπως εξηγεί η Νάντια Μαρνέρου «όσα προγράμματα ευεξίας προσφέρονται θα μπορούσαν δυνητικά να είναι ανταγωνιστικά, αλλά οι προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα είναι αποσπασματικές. Ένα σύνηθες μοτίβο είναι να έρχεται ένας δάσκαλος απ’ το εξωτερικό μαζί με τους μαθητές του και να κάνει το πρόγραμμα του στην χώρα μας. Δε γίνονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε να ξέρει το κοινό πώς υπάρχει κάποια εταιρεία που αναλαμβάνει αυτό το κομμάτι».

Η εταιρεία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακοπών και μια ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών – προτεραιότητα είναι η ευεξία – αυτό είναι και το βασικό κομμάτι που την διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία που προσφέρουν υπηρεσίες.

Ο τουρισμός της «κρίσης»

Η οικονομική κρίση και η επιβολή των capital controls έβαλαν κάποια εμπόδια στη δραστηριότητα τους, αφού οι συναλλαγές με πρακτορεία του εξωτερικού γινόταν με δυσκολία, αλλά δεν σκέφτηκαν να σταματήσουν. «Όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι δεν σταμάτησαν τη δράση μας, αλλά δημιούργησαν προβλήματα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν πως συνεργασίες με πρακτορεία του εξωτερικού έπρεπε να ‘’παγώσουν’’ γιατί δε μπορούσαν να γίνουν οι πληρωμές. Αυτά ήταν προβλήματα που οι περισσότερες εταιρείες είχαν. Και το πιο σημαντικό ήταν πως δεν μπορούσαμε να προωθήσουμε τα πακέτα μας. Όλο αυτό μας στέρησε την καλοκαιρινή σεζόν, αφού δε μπορούσαμε να επενδύσουμε σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον. Όταν ξεκινάς κάτι πρέπει να ‘χεις πίστη και υπομονή, πάντα υπάρχουν δυσκολίες – οι οποίες για τον καθένα είναι διαφορετικές. Όταν, όμως, ξεκινάς κάτι υπάρχουν διαρκώς εμπόδια, αν είναι να τα παρατήσεις αμέσως, δεν πρέπει καν να σκεφτείς να ξεκινήσεις», εξηγεί η Νάντια Μαρνέρου.

Η ίδια δεσμεύεται πως θα προσπαθήσει να αποτελέσει ο ιατρικός τουρισμός ένα κομμάτι της ελληνικής οικονομίας καθώς υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. «Το κομμάτι της ευεξίας στον τουρισμό είναι κομμάτι, αλλά τα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχει μια μεγάλη τάση προς τα εκεί. Υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη να ενσωματώσει ο άνθρωπος τον υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από ένα ταξίδι. Οι άνθρωποι αποζητούν σήμερα να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο, ακόμα και μέσα από ένα πακέτο διακοπών και να έχουν όφελος από αυτό στην υγεία τους».

Η ομάδα του Mediterranean Wellness Camp εργάζεται ήδη πυρετωδώς για την επόμενη σεζόν διαμορφώνοντας τα επόμενα προγράμματα, τόσο για την χειμερινή περίοδο, όσο και για το επόμενο καλοκαίρι. Στόχος είναι ο εμπλουτισμός των προγραμμάτων, αλλά κύριο μέλημα είναι η νέα σεζόν να τους βρει προετοιμασμένους αφήνοντας πίσω τις περσινές εμπειρίες, καθώς και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για να κάνει το κοινό διακοπές όλο τον χρόνο.

Περισσότερα στοιχεία

Site: http://mwc.com.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/Mediterranean-Wellness-Camp-533816983427665/