H ελληνικής καταγωγής νέα CEO του Tik-Tok ξέρει να υπερασπίζεται ένθερμα τη δημοφιλή πλατφόρμα

H ελληνικής καταγωγής νέα CEO του Tik-Tok ξέρει να υπερασπίζεται ένθερμα τη δημοφιλή πλατφόρμα
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Η Vanessa Pappas θα αντικαταστήσει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Kevin Mayer ως προσωρινή επικεφαλής της εταιρείας και έχει να αντιμετωπίσει...τον Ντόναλντ Τραμπ.

των Naomi Xu Elegant & Eamon Barrett

Η γενική διευθύντρια της TikTok για τις ΗΠΑ, Vanessa Pappas, θα αντικαταστήσει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Kevin Mayer ως προσωρινή επικεφαλής της εταιρείας μετά την ξαφνική παραίτηση του Mayer την Τετάρτη. Ο Mayer ανακοίνωσε την παραίτησή του λιγότερο από 100 ημέρες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του, κατηγορώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ για παρέμβαση στις δραστηριότητες της TikTok.

Η TikTok ανήκει στην κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ByteDance Ltd. και υπήρξε στόχος κριτικής της αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με φερόμενους κινδύνους για τα προσωπικά δεδομένα και την εθνική ασφάλεια, κάτι που έχει αρνηθεί επανειλημμένα η εταιρεία.

Η πρόσληψη του Mayer από την TikTok, πρώην στέλεχος της Disney, θεωρήθηκε ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για να αντιμετωπιστεί ο έλεγχος της TikTok από την αμερικανική κυβέρνηση, βάζοντας ένα πιο αμερικανικό πρόσωπο στις δραστηριότητές της.

Η Pappas θεωρεί τον Mayer ως απόδειξη των διαπιστευτηρίων που υπέβαλλε η TikTok στις ΗΠΑ αναφορικά με την ασφάλεια, λέγοντας σε ένα άρθρο στο Marie Claire τα εξής: «Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με την TikTok. Η TikTok έχει έναν Αμερικανό διευθύνοντα σύμβουλο … και μια ομάδα στις ΗΠΑ που λειτουργεί επιμελώς για να αναπτύξει μια καλύτερη υποδομή ασφαλείας».

Αλλά η ίδια η Pappas, η οποία εργάστηκε στο YouTube για περισσότερα από επτά χρόνια πριν από την ένταξή της στην TikTok το 2018, είχε εμφανιστεί ως υπερασπιστής της πλατφόρμας, πριν από την ξαφνική παραίτηση του Mayer. Η μισή Ελληνίδα από την πλευρά του πατέρα της, δραστηριοποιείται στο Twitter, όπου μοιράζεται άρθρα σχετικά με την TikTok, προωθεί τις δικές της αναρτήσεις στο blog της εταιρείας και δημοσιεύει tweets για την εταιρεία με εντυπωσιακή ειλικρίνεια.

Δεν είναι ακόμη σαφές για πόσο καιρό θα παραμείνει η Pappas στον προσωρινό ρόλο της στην TikTok – ή αν θα μπορούσε κάποιος άλλος τελικά να αναλάβει αυτόν τον ρόλο σε μόνιμη βάση.

Κατά την παραίτησή του, ο Mayer δήλωσε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν την TikTok, εκτός αν κάποια αμερικανική εταιρεία αναλάβει τις δραστηριότητες της εταιρείας στις ΗΠΑ έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η ByteDance βρίσκεται επί του παρόντος σε διαπραγματεύσεις για την πώληση των δραστηριοτήτων της TikTok στις ΗΠΑ. Η Microsoft φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο στις διαπραγματεύσεις, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η Oracle έχει επίσης καταθέσει προσφορά.

Πηγή φωτό: Υoutube