H εντυπωσιακή ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2017

H εντυπωσιακή ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2017

 

Στο 2,7% διαμορφώθηκε η ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

H οικονομία της Ευρωζώνης το 2017 κατάφερε να σημειώσει εντυπωσιακές επιδόσεις το 2017, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. Συγκεκριμένα το τελευταίο τρίμηνο το 2017 αυτή έφτασε το 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και σε ετήσια βάση το 2,7%.

Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, o ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που προέβλεπαν ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι οικονομολόγοι στην αρχή του 2017.

Την περσινή χρονιά, η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη εξελίχθηκε σε μία πλήρη οικονομική επέκταση, καθώς ισχυρή ανάπτυξη σημειώθηκε και στις προηγουμένως ασθενέστερες οικονομίες, όπως η γαλλική. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι, παρά το ισχυρό τέλος του 2017, η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης υποχώρησε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με άλλα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη, που είχε σκαρφαλώσει σε υψηλό 17 ετών τον Δεκέμβριο, μειώθηκε λόγω μικρότερης αισιοδοξίας των επιχειρήσεων στους τομείς των υπηρεσιών και του λιανικού εμπορίου, ιδιαίτερα στη Γαλλία και την Ιταλία.

«Η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης συνεχίσθηκε με υγιή ρυθμό στο τέταρτο τρίμηνο και, παρά τη μείωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο, αυτός συνεχίζει να υποδηλώνει μία μελλοντική ενίσχυση της ανάπτυξης», δήλωσε οικονομολόγος της Capital Economics.