H εξαγορά ύψους 3,5 δισ. ευρώ που θα χτίσει τη «μεγαλύτερη εταιρεία ακουστικής ψυχαγωγίας στον κόσμο»

H εξαγορά ύψους 3,5 δισ. ευρώ που θα χτίσει τη «μεγαλύτερη εταιρεία ακουστικής ψυχαγωγίας στον κόσμο»

Η SiriusXM ανακοίνωσε σχέδιο εξαγοράς της Pandora έναντι 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η SiriusXM ελπίζει να χτίσει τη «μεγαλύτερη εταιρεία ακουστικής ψυχαγωγίας στον κόσμο» με λίγη βοήθεια από την Pandora.

Η εταιρεία δορυφορικού ραδιοφώνου ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιό της για την απόκτηση της εταιρείας συνεχούς ροής μουσικής Pandora για 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε δήλωσή της, η SiriusXM ανέφερε ότι η εξαγορά θα περιλαμβάνει μόνο μετοχές. Κάθε μέτοχος της Pandora θα λάβει 1.44 μετοχές της SiriusXM, εξασφαλίζοντας premium 13,8% σε σχέση με τον μέσο όρο της τιμής της μετοχής τις τελευταίες 30 ημέρες.

Η SiriusXM ελπίζει να κλείσει τη συμφωνία το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η Pandora θεωρείται ευρέως ως πρωτοπόρος στη βιομηχανία του μουσικού streaming και έχει πάνω από 70 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Η πλατφόρμα προσφέρει streaming τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή, και βασίζεται σε έναν αλγόριθμο και σε στοιχεία που εισάγει ο ίδιος ο χρήστης για να επιλέγει κομμάτια.

Η εταιρεία δουλεύει πάνω στη χρήση της ίδιας τεχνολογίας για να κατανοήσει ποια είδη podcast ακούνε οι χρήστες και να τους προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις που οι ίδιοι θα ήθελαν με βάση τα ενδιαφέροντά τους και τα γούστα τους.

Παρόλα αυτά, η Pandora έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση στην αγορά συνεχούς ροής καθώς εναλλακτικές πλατφόρμες όπως η Apple Music και η Spotify συνεχίζουν να προσελκύουν περισσότερα μέλη. Και παρά τα αυξανόμενα έσοδα, η Pandora συνεχίζει να έχει ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων κάθε τρίμηνο.

Η απόκτηση της Pandora θα μπορούσε να βοηθήσει τη SiriusXM να προσελκύσει περισσότερους ψηφιακούς χρήστες.

Η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει την βάση ψηφιακών χρηστών της με μια νέα εφαρμογή και να βελτιώσει την ηλεκτρονική της υπηρεσία. Γενικά, είναι πιο επιτυχημένη στο αυτοκίνητο, απ’ όπου οι άνθρωποι συχνά ακούνε το περιεχόμενό της πλατφόρμας που περιλαμβάνει μουσική, Howard Stern, ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων, και πολλά άλλα.

Η SiriusXM έχει 36 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλη τη Βόρεια Αμερική και πάνω από 23 εκατομμύρια δοκιμαστικούς ακροατές, επεσήμανε η εταιρεία σε δήλωσή της. Η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα αριθμεί περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες, αν και δεν θα πληρώνουν όλοι για την πρόσβαση στην υπηρεσία.