H Geniki Bank επιστρέφει στα κέρδη μετά από δέκα έτη

H Geniki Bank επιστρέφει στα κέρδη μετά από δέκα έτη

Κέρδη 85,1 εκατ. ευρώ πέτυχε η τράπεζα στο εννεάμηνο του 2014, έναντι ζημιών τις δέκα προηγούμενες ετήσιες χρήσεις.

«Το 2014, η GENIKI Bank επανήλθε σε κερδοφορία για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια συνεχών ζημιών, αύξησε σημαντικά την καθαρή της θέση και βελτίωσε όλους τους βασικούς χρηματοοικονομικούς της δείκτες κεφαλαίων, ρευστότητας και καταθέσεων, διατηρώντας τους στα υψηλότερα επίπεδα της ελληνικής αγοράς. Η συγχώνευσή της με την Τράπεζα Πειραιώς μεγιστοποιεί τα οφέλη για τον όμιλό μας και διαμορφώνει ισχυρές προϋποθέσεις και σημαντικές ευκαιρίες για την ολόπλευρη ανάπτυξη των εργασιών και τη συνολική και αρτιότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος, Νικόλαος Καραμούζης.

Η τράπεζα κατέγραψε κέρδη μετά από φόρους 85,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2014, έναντι ζημιών τις 10 προηγούμενες ετήσιες χρήσεις.

Τα λειτουργικά κέρδη πριν από προβλέψεις διαμορφώθηκαν στα 13,9 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο του 2014 έναντι ζημιών 34,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013 και στα 7,6 εκατ. ευρώ το 3ο τρίμηνο του 2014, καταγράφοντας αύξηση 69% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2014.

Επίσης, παρατηρήθηκε βελτίωση του δείκτη βασικών κεφαλαίων της τράπεζας, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 24,3%, επίπεδο που αποτελεί και το υψηλότερο της αγοράς. Παράλληλα, ενισχύθηκε περαιτέρω η ρευστότητα της τράπεζας με παράλληλη μείωση του κόστους των καταθέσεων, με το δείκτη δανείων προς καταθέσεις να διαμορφώνεται στο 77%, επίπεδο το οποίο είναι και το χαμηλότερο της αγοράς.