H Goody’s των τεσσάρων ηπείρων!

H Goody’s των τεσσάρων ηπείρων!

H Goody's αντεπιτίθεται και διεκδικεί πλέον θέση στην παγκόσμια αγορά.

Σύντομα τα Goody’s θα ήταν μία “δεσποινίς ετών 39”- στην κυριολεξία μιας και το έτος γεννήσεως της ήταν το 1976 – με όλα τα κουσούρια που έχει η συγκεκριμένη ηλικία, πολύ περισσότερο όταν το πρόσωπο σου δεν είναι ελκυστικό. Οι άνθρωποι που την διοικούν, και πολύ περισσότερο ο Θανάσης Παπανικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος του τομέα εστιατορίων της Vivartia, αποφάσισαν ότι έπρεπε να μπει νυστέρι για ένα γενικό λίφτινγκ.

Εδώ και ένα χρόνο αυτή επέμβαση είναι σε εξέλιξη. Ξεκίνησε με την αφαίρεση ζημιογόνων καταστημάτων, συνέχισε με αλλαγές στο μενού στις αρχές του 2014 και ολοκληρώθηκε με την έλευση των Goody’s Burger House. Το αποτέλεσμα αποδεικνύεται ιδιαίτερα θελκτικό όπως αποδεικνύουν αριθμοί και γεγονότα. Τελευταίο επίσημο η εντυπωσιακή είδηση ότι σύντομα θα ξεκινήσει με το πρώτο κατάστημα στην Αυστραλία και συγκεκριμένα την Μελβούρνη ενώ μέσα στο 2015 εκτιμάται ότι θα έχει τα πρώτα σημεία της σε Λιβύη και Εμιράτα δημιουργώντας μια αλυσίδα με παρουσία σε τέσσερις ηπείρους. Σημεία που θα προστεθούν σε αυτά που έχει ήδη αναπτύξει ο όμιλος σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Σκόπια και Λευκορωσία.

Το WE του news247 συνάντησε τον Θανάση Παπανικολάου στα γραφεία του Ομίλου στο Ελευθέριος Βενιζέλος και ξεκινήσαμε την συζήτηση από την διεθνή επέκταση καιτην κίνηση της Αυστραλίας: “Έχουμε δομήσει μία κατάσταση προς αυτή την κατεύθυνση, πλέον υπάρχει εξειδικευμένο τμήμα μέσα στον όμιλο που ασχολείται αποκλειστικά με την εξωστρέφεια μας. Εξετάζουμε συνεχώς συνεργάτες στις αγορές που έχουν προοπτική ή διεθνείς ομίλους επέκτασης σημάτων και προχωράμε πλέον με πιο γρήγορα βήματα στις αγορές του εξωτερικού. Πολύ περισσότερο αυτές που έχουν έντονο ελληνικό στοιχείο γιατί αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας. Το “Goody’s” είναι ένα αναγνωρίσιμο σήμα που έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί σε ανταγωνιστικές διεθνείς αγορές στην κατηγορία του burger. Ιδιαίτερα με το νέο concept, το Goody’s Burger House που είναι λιγότερο ελληνοποιημένο και περισσότερο διεθνοποιημένο. Αξιολογήθηκε λοιπόν η αγορά της Αυστραλίας με βάση το ελληνικό στοιχείο της Μελβούρνης και της σοβαρής πρότασης που μας έκαναν οι επιχειρηματίες που έχουν γνώση των ιδιαιτεροτήτων της τοπικής αγοράς (σ.σ. πρόκειται για τον όμιλο Mediterranean Fast Casual Restaurants) και πιστεύουμε ότι μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2015 θα έχει ανοίξει το πρώτο κατάστημα Goody’s. Σύμφωνα με το business plan στόχος είναι η δημιουργία 10 σημείων στην πενταετία χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνουν πολύ περισσότερα εάν υπάρχει αποδοχή”.
Διαβαστε περισσότερα στο news247.gr