H Google δίνει 1.000 δολάρια σε κάθε εργαζόμενό της για να αγοράσει έπιπλα για εργασία από το σπίτι

H Google δίνει 1.000 δολάρια σε κάθε εργαζόμενό της για να αγοράσει έπιπλα για εργασία από το σπίτι
Google CEO Sundar Pichai during the 'Central and Eastern Europe Innovation Roundtable' at Lazienki Palace in Warsaw, Poland on 21 January 2019 (Photo by Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto) Photo: AFP

Εάν το σπίτι σας χρειάζεται νέα και πιο άνετα έπιπλα για να δουλεύετε, τότε δείτε αν η Google ψάχνει να προσλάβει νέο κόσμο.

Όπως ανακοίνωσε ο CEO του τεχνολογικού κολοσσού Sundar Pichai σε δικό του άρθρο κάθε εργαζόμενος της Google θα πάρει 1.000 δολάρια (ή το αντίστοιχο ποσό σε αξία στη χώρα του) για να μπορεί να αγοράσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για εργασία από το σπίτι, «καθώς λόγω της πανδημίας ήδη το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων δουλεύει εκτός γραφείου».

Τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εργονομικές καρέκλες ή γραφεία, όπως αναφέρει το FoxNews.

Όπως ανέφερε ο Pichai η Google θα αρχίσει να δέχεται εργαζόμενους πίσω στα γραφεία από τις 6 Ιουλίου, σε ποσοστό 10% του συνολικού χώρου, ενώ τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια τους θα είναι πολύ αυστηρά.

Υπολογίζεται ότι το 30% των περίπου 115.000 εργαζομένων της Google θα μπορούσαν να επιστρέψουν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου στο γραφείο.

Η πανδημία του Covid-19 έχει οδηγήσει σε αντίστοιχες αποφάσεις εταιρείες όπως η Facebook, η Twitter και η Apple.

Ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος του Facebook, είπε στους εργαζομένους κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης προσωπικού που μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα του στο Facebook ότι σε μια δεκαετία, το ήμισυ των περισσότερων από 48.000 υπαλλήλων της εταιρείας θα εργαζόταν από το σπίτι.

«Είναι σαφές ότι ο Covid έχει αλλάξει πολύ για τη ζωή μας, και αυτό σίγουρα περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι περισσότεροι από εμάς», είπε ο κ. Zuckerberg. «Βγαίνοντας από αυτήν την περίοδο, περιμένω ότι η εξ αποστάσεως εργασία θα είναι και μια αυξανόμενη τάση.»

Η απόφαση του Facebook είναι η πρώτη μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών της τεχνολογίας και μια έντονη αλλαγή για μια επιχειρηματική κουλτούρα που χτίζεται γύρω από την είσοδο των εργαζομένων σε γιγαντιαία γραφεία.