H Google επιμένει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

H Google επιμένει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Την ανάπτυξη 25.000 νέων οικιακών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων χρηματοδοτεί η Google, προσφέροντας 300 εκατ. δολάρια.

Το ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων προσφέρει η Google για να υποστηρίξει πάνω από 25.000 οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις της SolarCity.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να υπενθυμίσει, για μια ακόμα φορά, το αυξημένο ενδιαφέρον της Google γύρω από την «πράσινη» ενέργεια. Τα προηγούμενα χρόνια, ο «γίγαντας» του διαδικτύου έχει προβεί σε επενδύσεις άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων γύρω από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg, η νέα επένδυση της Google μπορεί να της αποφέρει μια απόδοση έως και 8%. Από τη συμφωνία, άλλωστε, η Google μπορεί να ωφεληθεί και μέσω διάφορων φορολογικών απαλλαγών, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η πίστωση 30% του κόστους εγκατάστασης ενός συστήματος ηλιακής ενέργειας. Τα προνόμια αυτά, αν και αφορούν τις ενεργειακές εταιρείες όπως  η SolarCity, μεταφέρονται συχνά στους επενδυτές τους.

Η SolarCity αναζητεί επενδυτές για τη δημιουργία νέων οικιακών ηλιακών εγκαταστάσεων παραγωγή ενέργειας. Για το σκοπό αυτό προχώρησε στη σύσταση ενός fund, η αξία του οποίου εκτιμάται αυτή τη στιγμή στα 750 εκατομμύρια δολάρια.

Η κίνηση της Google έρχεται, επιπλέον, να καταδείξει το αυξημένο ενδιαφέρον των εταιρειών τεχνολογίας γύρω από την εκμετάλλευση επενδυτικών μορφών που παλαιότερα περιοριζόταν μόνο για τα τραπεζικά ιδρύματα, επισημαίνει το Bloomberg.