H Google εξαγόρασε τη Nest για 2,34 δισ. ευρώ

H Google εξαγόρασε τη Nest για 2,34 δισ. ευρώ
Photo:

Η Nest κατασκευάζει εφαρμογές για «έξυπνα» σπίτια, με πιο γνωστή αυτή του ομώνυμου θερμοστάτη.

Σε μια ακόμα μεγάλη εξαγορά προχώρησε ο κολοσσός του διαδικτύου της Google, καθώς εξαγόρασε την εταιρεία κατασκευής εφαρμογών για «έξυπνα» σπίτια, Nest, έναντι 2,34 δισ. ευρώ. Την ανακοίνωση της συμφωνίας έκανε η Nest και σε αυτή τονίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της, Τόνι Φάντελ, πρώην στέλεχος της Apple, θα παραμείνει ο άνθρωπος που θα παίρνει τις αποφάσεις και μετά την εξαγορά. «Με άλλα λόγια, η Nest θα παραμείνει η Nest» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Ήδη κατασκευάζουν εκπληκτικά προϊόντα. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων» είπε ο Λάρι Πέιτζ (φωτό), εκτελεστικός διευθυντής της Google.

Το πιο γνωστό προϊόν της Nest είναι ο ομώνυμος θερμοστάτης, η πρώτη ανάλογη συσκευή με τεχνητή νοημοσύνη στον κόσμο, που το 2012 βραβεύτηκε από τους διοργανωτές της έκθεσης τεχνολογίας CES ως ένα από τα πιο καινοτόμα καινούργια προϊόντα.

Διαβάστε ακόμη: «Συγγνώμη» της Google για την «πλατεία Αδόλφου Χίτλερ»

Ο λόγος είναι ότι, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα από την εγκατάσταση στο σπίτι, ο Nest θα έχει μάθει τις συνήθειες του κατοίκου του –ώστε, για παράδειγμα, να γνωρίζει ποιες ώρες της ημέρας ο ιδιοκτήτης θέλει ο χώρος του να είναι ζεστός και σε ποια συγκεκριμένη θερμοκρασία– προσαρμόζοντας αντίστοιχα τη θέρμανση.

Ακόμη καλύτερα, ο θερμοστάτης καταλαβαίνει πότε δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι, για να θέτει εκτός λειτουργίας το καλοριφέρ. Επιπλέον, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται, ο χρήστης μπορεί από το κινητό του τηλέφωνο να παρέμβει στη λειτουργία του Nest και να αλλάξει τις ρυθμίσεις, αρκεί η συσκευή να συνδέεται στο οικιακό ασύρματο δίκτυο.