H Google στη «μάχη» κατά του καρκίνου

H Google στη «μάχη» κατά του καρκίνου

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως εργάζεται πάνω στη δημιουργία μίας επαναστατικής φορητής συσκευής που θα ανιχνεύει την εμφάνιση σημαντικών ασθενειών στο σώμα.

Στη «μάχη»κατά του  καρκίνου ρίχνεται η Google, που ανακοίνωσε χθες πως διεξάγει πειράματα στον σχεδιασμό νανο-σωματιδίων που θα μπορούσαν να διαγνώσουν τον καρκίνο και άλλες ασθένειες πριν κάνουν την εμφάνισή τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με τον Άντριου Κόνραντ, τον επικεφαλής του τμήματος Βιολογικής Επιστήμης της αμερικανικής εταιρείας, η επίδραση της εφαρμογής των νανο-σωματιδίων στο ανθρώπινο σώμα θα έμοιαζε με την επίδραση που έχει σε ένα αυτοκίνητο η… αλλαγή λαδιών.

«Μπορείτε να φανταστείτε να αλλάζετε λάδια όταν η μηχανή είναι χαλασμένη;», ρώτησε ο Κόνραντ κατά την ανακοίνωση του νέου εγχειρήματος της Google στο συνέδριο της Wall Street Journal Digital.

«Ήρθε η ώρα η περίθαλψη να γίνει πιο προληπτική και να αποτελεί λιγότερο αντίδραση», είπε ο Κόνραντ.

Ο τεχνολογικός «γίγαντας» σχεδιάζει να το κάνει αυτό με μία φορετή συσκευή την οποία επεξεργάζεται αυτήν την περίοδο, και η οποία θα μπορούσε να παρατηρεί τις όποιες αλλαγές στην υγεία μέσα από την παρακολούθηση των νανο-σωματιδίων στο ανθρώπινο σώμα. Με τον τρόπο αυτό, εξήγησε ο Κόνραντ, η συσκευή θα μπορούσε να εντοπίζει μικρές αλλαγές στα καρκινικά κύτταρα και άλλες ασθένειες προτού αυτές ξεκινήσουν να αποτελούν πρόβλημα.

Το εγχείρημα αυτό δεν αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της Google στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψη, αφού συνεργάζεται εδώ και καιρό με την Alcon και τη Novartis για τη δημιουργία ενός φακού επαφής που θα μετρά τα επίπεδα της γλουκόζης στα δάκρυα των διαβητικών.

Το ερευνητικό εργαστήριο της εταιρείας βρίσκεται στο μέσον της έρευνας για τη δημιουργία της πλατφόρμας νανοσωματιδίων, η οποία περιλαμβάνει περίπου 10.000 άτομα. Για τον λόγο αυτό η Google αναζητά συνεργάτες που θα τη βοηθήσουν να την μεγενθύνουν, καθώς οι δυνατότητες που ανοίγονται είναι σημαντικές.

Η ανακοίνωση της Google ήταν διαμετρικά αντίθετη από αυτήν του CEO της Apple, Τιμ Κουκ, στο ίδιο συνέδριο, ο οποίος δήλωσε ότι δεν βλέπει την «Apple να εισέρχεται στον χώρο της έρευνας για τον καρκίνο, ξεπερνά την ειδίκευσή μας».