H ιστορία που κανείς δεν λέει για την Ελλάδα

H ιστορία που κανείς δεν λέει για την Ελλάδα

O Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης μιλάει στο Fortune για το σκληρό πρόσωπο της κρίσης στην Ελλάδα.

Ο εφοπλιστής  Γιώργος Λογοθέτης, πρόεδρος και CEO της Libra Group, είναι ένας από τους 40 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίας κάτω των 40, που συμπεριλαμβάνονται στη φετινή λίστα του αμερικανικού Fortune.

Ο κ. Λογοθέτης μιλώντας στο Fortune Live αναφέρθηκε στην ελληνική κρίση και σε αυτό που το περιοδικό ονομάζει ως την «ιστορία που κανείς δεν λέει για την Ελλάδα».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Leigh Gallagher για τις διαπραγματεύσεις και για το αν η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει, ο κ. Λογοθέτης απάντησε ότι το πιο βασικό είναι να γίνει κατανοητή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία.

«Συνεχώς διαβάζουμε για οικονομικές ειδήσεις και ομόλογα, αλλά δεν δίνουμε το ίδιο βάρος στον κόσμο που υποφέρει από την κρίση. Τι θα έλεγες σε έναν νέο άνθρωπο για την ανεργία, όταν σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες δεν έχει δουλειά. Οι νέοι αισθάνονται ότι το αύριο θα είναι χειρότερο από το χθες».

Διαβάστε ακόμη: Ο Έλληνας εφοπλιστής που έγινε από αουτσάιντερ, μεγιστάνας

Στη συνέχεια ο εφοπλιστής αναφέρει ότι στην επίσκεψη του στην Ελλάδα, πήγε σε ένα ορφανοτροφείο, όπου δεν υπήρχαν οι πόροι να ταΐσουν μικρά παιδιά.

«Προ ημερών, στα πλαίσια της χορηγικής δράσης του Libra Group, βρέθηκα στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας που αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα παιδικής μέριμνας στην Ελλάδα και το οποίο σήμερα υποστηρίζει 110 κορίτσια. Προχωρήσαμε σε μια γενναία χρηματοδότηση της δράσης του ορφανοτροφείου, η οποία ειρήσθω εν παρόδω θα διατεθεί για την σίτιση των φιλοξενούμενων σε αυτό κοριτσιών. Ελλείψει, δηλαδή, κάποιας αντίστοιχης στήριξης, θα ήταν αβέβαιη η δυνατότητα σίτισης των 110 κοριτσιών! Πως θα μπορούσε κάποιος να κοιτάξει στα μάτια αυτά τα κορίτσια και να τους πει πως δεν υπάρχει φαγητό σήμερα; Πρόκειται ουσιαστικά για την άγνωστη ιστορία των επιπτώσεων της κρίσης στην ελληνική κοινωνία».

Στην ερώτηση για το αν πιστεύει πως θα υπάρξει συμφωνία, απάντησε: «Ελπίζω, ελπίζω, ελπίζω. Δεν είναι μόνο για τη τύχη 10 εκατ. Ελλήνων αλλά για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο».

Δείτε το απόσπασμα: