H Kaizen Gaming στο 18th Cyprus Summit του Economist

H Kaizen Gaming στο 18th Cyprus Summit του Economist
H Kaizen Gaming συμμετείχε στο 18th Cyprus Summit του Economist για την ανάδειξη της Ανατολικής Μεσογείου σε Tech Hub.

H Kaizen Gaming συμμετείχε στο 18ο Cyprus Summit που διοργανώνει το Economist, με τον Αντιπρόεδρο της Stoiximan κ. Πάνο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος παρουσίασε την περίπτωση της Kaizen Gaming, ως θετικό παράδειγμα ανάπτυξης στην Gametech αγορά αλλά και ως εξέλιξη από startup, σε έναν πολυεθνικό οργανισμό, με βάση την Ελλάδα, με 1.500 και πλέον εργαζόμενους και δραστηριότητα σε 10 χώρες στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, σημειώνοντας ότι την τελευταία τριετία υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον για το χώρο της τεχνολογίας, στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Ελλάδα να καταγράφει, μόνο το 2021, συγκέντρωση κεφαλαίων (fundraising) από ελληνικές tech startups που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετοχές και δάνεια, το οποίο αντιπροσωπεύει αύξηση περίπου 110% σε σύγκριση με το 2020. Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα έχει μπει στο μικροσκόπιο των μεγάλων εταιριών τεχνολογίας, των tech giants, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό πραγματοποιούν μεγάλες επενδύσεις, συνεισφέροντας σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας, με το ανθρώπινο δυναμικό και την τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου στη χώρα, να αποτελούν δύο κεντρικούς παράγοντες για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος από σημαντικές εταιρίες του εξωτερικού.

Αναφορικά με την εξέλιξη της Kaizen Gaming, o κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι «το κύριο μέλημά μας είναι να επενδύουμε συνεχώς τόσο στην τεχνολογική υποδομή μας αλλά πρωτίστως στους ανθρώπους μας, γιατί αυτοί είναι η κινητήριος δύναμη αυτού του εγχειρήματος. Αυτό ακριβώς κάνουμε στην Kaizen Gaming και μέχρι στιγμής βλέπουμε ότι η στρατηγική  μας αποδίδει. Μόνο στη διάρκεια του 2022, προσθέσαμε 800 θέσεις εργασίας ενώ για τον επόμενο χρόνο στοχεύουμε στη δημιουργία 1.000 επιπλέον θέσεων. Ευελπιστούμε ότι η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να αποτελεί ένα από τα βασικά tech hubs παγκοσμίως» .

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και φιλοξένησε διακεκριμένους αξιωματούχους και παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι εξέτασαν τις γεωπολιτικές εξελίξεις, με έμφαση στο πεδίο της ενέργειας, των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο, των προτεραιοτήτων των ΗΠΑ για την περιοχή της Αν. Μεσογείου, καθώς και των βασικών μεταρρυθμίσεων για σταθεροποίηση της οικονομίας και την επίτευξη ανθεκτικότητας.