H McDonald’s «ρίχνει» στην αγορά της Κίνας 1.7 δισ. δολάρια

H McDonald’s «ρίχνει» στην αγορά της Κίνας 1.7 δισ. δολάρια
FILE - This Tuesday, Jan. 21, 2014, file photo showsa McDonald's Big Mac sandwich at a McDonald's restaurant in Robinson Township, Pa. The worldís biggest hamburger chain is confronting unappetizing questions as part of a U.S. campaign to beat back perceptions that it serves Frankenfood. The company has run similar campaigns in Canada and Australia and said Monday, Oct. 13, 2014, itís bringing the effort to its flagship market. (AP Photo/Gene J. Puskar, File)

Η McDonald's δημιουργεί στην κινεζική αγορά τον μεγαλύτερο franchisee εκτός των ΗΠΑ.

Η αλυσίδα  McDonald’s ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί με μια ομάδα επενδυτών, συστήνοντας μια νέα εταιρία που θα είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος δικαιωμάτων δικαιόχρησης (franchisee) εκτός της Αμερικής.

Η συμφωνία “αξίζει” περίπου 2.8 δισ. με την  McDonald’s να κρατά το 20%.

Η CITIC Limited, η CITIC Capital, ο όμιλος Carlyle και η McDonald’s αποφάσισαν να συνεργαστούν και συνέστησαν μια νέα εταιρία ως βασικό κάτοχο δικαιωμάτων δικαιόχρησης, που θα είναι υπεύθυνη για τις δραστηριότητες της McDonald’s στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ για μια περίοδο 20 ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η νέα εταιρία θα αποκτήσει τις δραστηριότητες της McDonald’s στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, με τις CITIC και CITIC Capital να διατηρούν πλειοψηφικό ποσοστό στο νέο σχήμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η νέα εταιρία αναμένεται ότι θα ανοίξει 1.500 νέα εστιατόρια στα επόμενα πέντε χρόνια κυρίως σε μεσαίες και μικρότερες πόλεις –τρίτου και τέταρτου πυλώνα – καθώς και ότι θα βελτιώσει το μενού και τις προσφορές προς τους πελάτες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s Στιβ Ίστερμπρουκ δήλωσε ότι η ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ αποτελούν τεράστια ευκαιρία. Η εταιρία είχε πάνω από 2.400 εστιατόρια στην ηπειρωτική Κίνα και πάνω από 240 στο Χονγκ Κονγκ στα τέλη του 2016.