H μετοχή της Εurobank εντάσσεται στον MSCI

H μετοχή της Εurobank εντάσσεται στον MSCI
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Εισροές προβλέπουν οι αναλυτές σε συνέχεια της αναθεώρησης - Η Eurobank ανοίγει δρόμο για ένταξη και των άλλων τραπεζών στον δείκτη MSCI Standard Greece.

H μετοχή της Eurobank διαγράφεται από τον δείκτη Small Cap του οίκου MSCI και εντάσσεται στον MSCI Standard Greece ενώ διαγράφεται από τον Small Cap η μετοχή της Πειραιώς.

Οι ανακοινώσεις έγιναν αργά χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 23.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης ενώ υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης MSCI Greece διατηρεί τις 3 συμμετοχές που είχε ήδη: ΟΤΕ (με στάθμιση 43,52%), ΟΠΑΠ (34,27%) και Jumbo (22,21%). Εκτιμήσεις αναλυτών ανέφεραν ως φαβορί τη Εurobank ενώ σοβαρή υποψηφιότητα για τον δείκτη έθεταν η Εθνική Τράπεζα αλλά και οι μετοχές των Alpha Bank και Μytilineos.

Με βάση τις ανακοινώσεις του οίκου πλέον στον δείκτη MSCI Greece συμμετέχουν οι μετοχές τεσσάρων εταιρειών ενώ οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου.

H απόφαση του οίκου δείχνει αλλαγή τακτικής απέναντι στις ελληνικές τράπεζες που έχουν βρεθεί εδώ κι ένα χρόνο εκτός του βασικού δείκτη αναφοράς της MSCI, μετά το το πλήγμα που δέχθηκαν στο ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης πέρυσι τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι στην αναθεώρηση του περσινού Μαΐου είχε αποφασιστεί να μεταφερθούν στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης οι μετοχές Εθνικής, Alpha BankEurobank και Τιτάν. Πρακτικά η μετάταξη των μετοχών των συστημικών τραπεζών στο δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης συνεπάγεται έξοδο από συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια θεσμικών επενδυτών. Είναι ενδεικτικό ότι η Societe Generale σε έκθεσή της ενόψει της χθεσινής αναθεώρησης του δείκτη είχε προβλέψει είσοδο της Εurobank στον δείκτη αναδυόμενων αγορών του οίκου Morgan Stanley εκτιμώντας τις δυνητικές εισροές στα 119 εκατδολ.. Ουσιαστικά η Eurobank κάνει την αρχή για την επανένταξη στον δείκτη αναφοράς του οίκου και των άλλων τραπεζών.