H Nespresso μηνύει ανταγωνιστή της επειδή προσέλαβαν έναν «κλώνο» του George Clooney

H Nespresso μηνύει ανταγωνιστή της επειδή προσέλαβαν έναν «κλώνο» του George Clooney

Πώς ένα διαφημιστικό θα κοστίσει 50.000 δολάρια στην ισραηλινή εταιρεία.

H Nespresso μηνύει έναν Ισραηλινό ανταγωνιστή της επειδή προσέλαβε ένα ηθοποιό – «κλώνο» του George Clooney για να πρωταγωνιστήσει στο διαφημιστικό του.

Ο Clooney είναι το πρόσωπο της Nespresso από το 2006 και η εταιρεία έχει λάβει νομικά μέτρα κατά της Espresso Club για να «εμποδίσει την παραπλάνηση των πελατών της» σύμφωνα με την Associated Press.

Η Nespresso απαιτεί απ’ την Espresso Club να πληρώσει 50.000 δολάρια για ζημιές και να σταματήσει το διαφημιστικό.

Τη στιγμή που η ατάκα της Nespresso είναι «Γευτείτε ένα φλιτζάνι παραπάνω», η Espresso Club παρουσιάζει μια πιο casual εμπειρία. Η διαφήμιση, η οποία ξεκινά προειδοποιώντας τους τηλεθεατές ότι ο ηθοποιός δεν είναι στην πραγματικότητα ο George Clooney , παρουσιάζει έναν γκριζομάλλη άντρα ο οποίος βγαίνει από ό, τι φαίνεται από μια boutique της Nespresso κρατώντας (μάλλον) μια Nespresso τσάντα – καθώς το λογότυπο είναι θολό.

Καθώς βγαίνει ακούγεται η φωνή του αφηγητή να λέει «Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια νέα μηχανή espresso », και ο ηθοποιός φλερτάρει με μια γυναίκα που περπατάει, όπως και ο Clooney στις διαφημίσεις της Nespresso.

Την «στιγμή» χαλάει ένας άντρας ο οποίος τον «επαναφέρει» στην πραγματικότητα λέγοντας του να μη μιλάει στον εαυτό του και πως σηκώνουν το αυτοκίνητο του.

Ο «κλώνος» του Clooney υποστηρίζει πως άφησε το αμάξι του με τον παρκαδόρο, αλλά είναι πλέον αργά αφού παρκαδόρος δεν υπάρχει και το αυτοκίνητο του έχει «κάνει φτερά».

Στην επόμενη σκηνή ο άντρας του λέει πως τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν είχε μια μηχανή Espresso Club στο σπίτι του και τελειώνει με την ατάκα «πιείτε απλά έναν καφέ».