H Pfizer εξαγοράζει την φαρμακευτική που θεραπεύει το έκζεμα

H Pfizer εξαγοράζει την φαρμακευτική που θεραπεύει το έκζεμα
NEW YORK, NY - OCTOBER 29: The Pfizer headquarters in New York City stands in the heart of Manhattans business district on October 29, 2015 in New York City. Ireland-based Allergan confirmed October 29, that it has been approached by the U.S. drug company Pfizer and is in talks regarding a potential deal. These are just the latest two pharmaceutical companies to start early dealmaking talks. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

«Πράσινο φως» για το deal ύψους 5,2 δις. δολαρίων με την Anacor Pharmaceuticals.

Μεγάλη άνοδο σημείωναν οι μετοχές της Anacor Pharmaceuticals Inc προσυνεδριακά , πάνω από 50%, καθώς άναψε το «πράσινο φως» για την εξαγορά της από την Pfizer ύψους 5,2 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας η Pfizer θα καταβάλει 99,25 δολ. για κάθε υφιστάμενη μετοχή της Anacor, η οποία κατασκευάζει θεραπεία για το έκζεμα , κάτι που ισοδυναμεί με premium 55% επί της τιμής κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή που διαμορφώθηκε στα 64,03 δολάρια.

Η Pfizer αναμένει η συμφωνία, που εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2016, να μειώσει οριακά τα προσαρμοσμένα έσοδα ανά μετοχή το 2017 και να αρχίσει να έχει θετική επίδραση το 2018.

Η θεραπεία για το έκζεμα της Anacor, έχει επιτύχει στατιστικά σημαντικά αποτελέσματα στο τελευταίο στάδιο των μελετών του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων.