H πρώτη αλυσίδα fast food που δεν θα έχει σχεδόν ούτε έναν υπάλληλο

H πρώτη αλυσίδα fast food που δεν θα έχει σχεδόν ούτε έναν υπάλληλο

Kαι το κάθε πιάτο κοστίζει 6,95 δολάρια.

Το νέο εστιατόριο της αλυσίδας Eatsa δεν θα έχει καμία σχέση με όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, καθώς θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και θα λειτουργεί σαν ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης που θα παράγει φρεσκομαγειρεμένα φαγητά με κινόα.

Μάλιστα, το Nation’s Restaurant News το χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο ελκυστικά εμπορικά σήματα στη βιομηχανία των εστιατορίων.

Όταν οι πελάτες εισέρχονται στο κατάστημα θα πραγματοποιούν την παραγγελία τους σε ένα iPad και στη συνέχεια θα αναμένουν μπροστά από ένα γυάλινο τοίχο όπου και θα τους παραδίδεται το φαγητό τους. Πίσω όμως από αυτόν τον τοίχο βρίσκεται το προσωπικό της κουζίνας, το οποίο θα προετοιμάζει το φαγητό.

Όταν μια παραγγελία θα είναι έτοιμη, ένας από τους μάγειρες θα την τοποθετεί σε ένα από τα cubbies (κουτιά) και αμέσως η πόρτα του cubbie θα ανάβει με το όνομα του πελάτη που ζήτησε το συγκεκριμένο πιάτο.

Η όλη διαδικασία απαιτεί μόνο τη συμμετοχή του πελάτη και του μάγειρα.

Το μενού στο Eatsa αποτελείται από μια σειρά φαγητών με κινόα, με το κάθε πιάτο να κοστίζει 6,95 δολάρια, ενώ το εστιατόριο διαθέτει επιπλέον toppings όπως μανιτάρια Portobello, edamame, καλαμπόκ, σάλτσα, γκουακαμόλε, τυρί, αυγά, ξηρούς καρπούς, κρεμμύδια, αχλάδια, ψητές πατάτες, μακαρόνια σκουός και ντομάτες.

Οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους πιάτο με κινόα, διαλέγοντας διάφορα συστασικά του εστιατορίου ή να παραγγείλουν τα έτοιμα πιάτα, όπως το «burrito bowl» με γκουακαμόλε, σάλτσα, τυρί, asada Portobello, ψητό καλαμπόκι, ζεστό λεμόνι – βότανο φρυγανισμένο κινόα, τα τσιπ τορτίγια και καρυκεύματα φασόλια Pinto.

To σύστημα υπολογιστή του Eatsa μπορεί να απομνημονεύσει το ιστορικό των επιλογών του κάθε πελάτη, έτσι ώστε κάθε φορά που επισκέπτεται το εστιατόριο να του εμφανίζονται οι προηγούμενες παραγγελίες, αλλά και να του προτείνονται νέες επιλογές ανάλογες με τις προτιμήσεις τους.

«Με τη μοναδική τεχνολογία μας, μπορούμε να παρέχουμε την καλύτερη τροφή, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην τιμή των μόλις 6.95 δολαρίων», αναφέρει το Eatsa.

Η αλυσίδα έχει δύο μαγαζιά στο Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες και σχεδιάζει να ανοίξει επιπλέον δέκα εστιατόρια το τρέχον έτος, σύμφωνα με το Nation’s Restaurant News.