H ρωσική Sberbank πουλάει τη θυγατρική της στην Τουρκία στην Emirates NBD Bank

H ρωσική Sberbank πουλάει τη θυγατρική της στην Τουρκία στην Emirates NBD Bank
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τον Απρίλιο οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει συμφωνία βάσει της οποίας το 99,85% των μετοχών Denizbank είχε αξιολογηθεί με την αξία των 2,7 δισ. δολαρίων.

Η ρυθμιστική αρχή της Τουρκίας (BDDK) ενέκρινε την αγορά της Sberbank Denizbank, θυγατρικής τράπεζας της ρωσικής Sberbank, από την Emirates NBD Bank, αναφέρει ανακοίνωση του ρυθμιστικού φορέα.

Προηγουμένως, η Emirates NBD Bank πήρε την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την αγορά της Denizbank. Η Sberbank προτίθεται να ολοκληρώσει την πώληση της τουρκικής θυγατρικής έως το τέλος του δεύτερου τετραμήνου του τρέχοντος έτους.

Πέρυσι η Sberbank σύναψε συμφωνία δέσμευσης για την πώληση της Denizbank στην Emirates NBD Bank. Τον Απρίλιο οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας το 99,85% των μετοχών Denizbank είχαν αξιολογηθεί με την αξία των 15,48 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση την σημερινή ισοτιμία της 28ης Ιουνίου).

Η Sberbank είχε αγοράσει την Denizbank το 2012 από τον βελγικό όμιλο Dexia.

Τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας βρίσκονται στην Τουρκία., και έχει ένα δίκτυο 750 και πλέον υποκαταστημάτων στην Τουρκία , αλλά και σε άλλες χώρες (Αυστρία, Γερμανία, Μπαχρέιν, Ρωσία και στην Κύπρο).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ