H Scoot εφαρμόζει πρόσθετα μέτρα για την διαφύλαξη της υγείας των επιβατών και του πληρώματος

H Scoot εφαρμόζει πρόσθετα μέτρα για την διαφύλαξη της υγείας των επιβατών και του πληρώματος
epa08153858 The logo of budget carrier Scoot on the tail fin of airplanes parked at the Changi Airport in Singapore, 23 January 2020. Budget carrier Scoot has cancelled its daily flight to Wuhan, China after the city was locked down by Chinese authorities following the coronavirus outbreak. As of 23 January, there have been nearly 600 cases and a total of 17 reported deaths in China. Passengers arriving from China in Singapore are subject to temperature screening and will isolate pneumonia patients who have a history of recent travel to China. EPA/WALLACE WOON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πτήσεις προς Αθήνα και Βερολίνο αναστέλλονται έως και τον Μάρτιο του 2021.

Από τη στιγμή που ξέσπασε η επιδημία του κορωνοϊού, η Scoot έχει λάβει πρόσθετα μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας των πελατών και του πληρώματός. Με την επανέναρξη των περισσότερων πτήσεων στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης από τον Ιούνιο του 2020*, η Scoot θα ενισχύσει περαιτέρω τα επιχειρησιακά της πρωτόκολλα εισάγοντας πρόσθετα υγειονομικά μέτρα πρόληψης ώστε οι πελάτες της να ταξιδεύουν με ισχυρό αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Η Scoot , βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους κανονιστικούς φορείς και τους ειδικούς στον τομέα της υγείας ώστε να θέσει σε εφαρμογή μία ολοκληρωμένη σειρά ενισχυμένων μέτρων για την εξασφάλιση των υψηλότερων δυνατών προδιαγραφών υγιεινής δίνοντας έτσι στους πελάτες της την σιγουριά πως με την Scoot, θα πετάνε πάντοτε με ασφάλεια.

Από τον Ιούνιο, Η Scoot εκτελεί δρομολόγια προς έξι προορισμούς: Γκουάνγκτζου, Χονγκ Κονγκ, Ιπο, Κουτσίνγκ, Πενάνγκ και Πέρθη. Λόγω της αναμενόμενης μικρής ζήτησης που προκύπτει από τον COVID-19,  η Scoot θα αναστείλει προσωρινά τα δρομολόγια Αθήνα-Σιγκαπούρη και Βερολίνο-Σιγκαπούρη έως τα τέλη Μαρτίου 2021. Οι πελάτες με τις υπάρχουσες επηρεαζόμενες κρατήσεις θα ειδοποιηθούν άμεσα και θα έχουν δύο επιλογές: είτε επιστροφή χρημάτων 100% μέσω της αρχικής μεθόδου πληρωμής είτε επιστροφή χρημάτων 120% σε κουπόνια Scoot τα οποία ισχύουν για 12 μήνες.

Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι πρόσθετες προφυλάξεις που έχει λάβει η Scoot σε όλες τις πτήσεις της:

  1. Κατά την κράτηση θέσεων στις πτήσεις

α) Προσωρινή αναστολή προϊόντων και υπηρεσιών

Η Scoot θα αναστείλει ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες για την ελαχιστοποίηση της επαφής μεταξύ πληρώματος και πελατών.

Αναστέλλονται τα παρακάτω προϊόντα και υπηρεσίες:

  • Πακέτα κράτησης και πρόσθετες υπηρεσίες των θέσεων FlyBagEat και ScootPlus
  • Board Me First (προτεραιότητα επιβίβασης)
  • Επιπλέον χειραποσκευή στην καμπίνα
  • Online επιλογή θέσεων
  • Αλλαγή και αναβάθμιση θέσης στη διάρκεια της πτήσης
  • Snooze Kit (Πακέτο με είδη ύπνου, μάσκα, κουβέρτα και μαξιλάρι λαιμού)
  • Τα γεύματα και τα ποτά δεν θα είναι διαθέσιμα για αγορά διαδικτυακά και μέσα στο αεροσκάφος, πακέτα τροφίμων θα τοποθετούνται σε θέσεις όπου κρίνεται απαραίτητο.
  • Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται αγορές αφορολόγητων προϊόντων.
  1. Πριν από την επιβίβαση

α) Υποβολή έντυπων πιστοποιητικών κατάστασης υγείας

Οι πελάτες πρέπει να συμπληρώσουν μία έντυπη βεβαίωση για την κατάσταση της υγείας τους πριν από την πραγματοποίηση του check-in. Οι έντυπες φόρμες μπορούν να συμπληρωθούν στα γκισέ check-in της Scoot ή μέσω ηλεκτρονικής φόρμας, 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη πτήση.

β) Χρήση μάσκας

Όλοι οι πελάτες πρέπει να φορούν μάσκα προκειμένου να επιβιβαστούν στην πτήση τους. Η μάσκα θα πρέπει να παραμένει φορεμένη σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

γ) Θερμομέτρηση επιβατών

Ο έλεγχος θερμοκρασίας θα πραγματοποιείται πριν από την επιβίβαση** και πελάτες με θερμοκρασία 37,5 βαθμούς κελσίου και άνω (ή αναλόγως το όριο βάσει τοπικού κανονισμού) δεν θα επιτρέπεται να επιβιβάζονται. Αυτοί οι πελάτες μπορούν να κάνουν εκ νέου κράτηση για να ταξιδέψουν όταν αναρρώσουν ή μπορούν να καλέσουν το τηλεφωνικό κέντρο της Scoot, ώστε να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων.

δ) Όριο αποσκευών καμπίνας

Μέχρι πρότινος, η Scoot επέτρεπε αποσκευές έως και 10 κιλών στην Economy Class. Από την 1η Ιουνίου 2020, η Scoot θα επιτρέπει σε κάθε πελάτη μία μικρή αποσκευή βάρους έως 3 κιλά που θα πρέπει να τοποθετείται κάτω από το κάθισμα μπροστά τους, ώστε να διευκολύνεται η τήρηση των ασφαλών αποστάσεων μεταξύ των επιβατών κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση . Οι υπόλοιπες αποσκευές καμπίνας (έως 7 κιλά) θα περνάνε από το check-in χωρίς χρέωση.

ε) Check-in με Self-service

Για να ελαχιστοποιήσει τις αλληλεπιδράσεις φυσικής παρουσίας, η Scoot ενθαρρύνει τους πελάτες να κάνουν check-in online στο FlyScoot.com ή μέσω της εφαρμογής για κινητά. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αυτοεξυπηρετούμενα περίπτερα check-in και τις εγκαταστάσεις αυτόματου check-in των αποσκευών στο αεροδρόμιο Changi.

στ) Εφαρμογή μέτρων για τήρηση ασφαλών αποστάσεων

Θα ληφθούν μέτρα τήρησης των ασφαλών αποστάσεων στις πύλες εισόδου και στα σημεία αναμονής, συμπεριλαμβανομένων των περιπτέρων check-in, των πυλών ασφαλείας και πριν από κάθε επιβίβαση.

*Για τις προγραμματισμένες πτήσεις του Ιουνίου, δείτε εδώ https://www.flyscoot.com/en/announcements/scoot-flight-schedules for June’s flight schedule.

**Ο έλεγχος θερμοκρασίας θα πραγματοποιείται στα σημεία check-in στη Σιγκαπούρη, τα οποία μπορεί να είναι διαφορετικά για άλλους προορισμούς, αναλόγως με τη διάταξη του κάθε αεροδρομίου.