H «Σύγχρονη Ελλάδα» στο πανεπιστήμιο του Harvard

H «Σύγχρονη Ελλάδα» στο πανεπιστήμιο του Harvard

Το Greek Economic Forum αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια που έχουν γίνει στις ΗΠΑ από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς ομιλητές.

Το Greek Economic Forum διοργάνωσε το 4ο συνέδριο με θέμα τη «Σύγχρονη Ελλάδα» από τις  11 ως τις  15  Μαΐου, στο πανεπιστήμιο του Harvard (Cambridge MA). Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια  που έχουν  γίνει στις ΗΠΑ από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, που εκπροσώπησαν την ακαδημαϊκή και την  επιχειρηματική κοινότητα.  Στόχος του συνεδρίου ήταν να δημιουργήσει τα θεμέλια για μια “Σύγχρονη Ελλάδα”, μέσα από προτάσεις και λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την εξέλιξη και τη προοπτική της. Οι προτάσεις θα ομαδοποιηθούν σε συγκεκριμένες στρατηγικές θέσεις και ενέργειες και θα δημοσιευτούν ως policy papers. Επίσης όλες οι ομιλίες και τα συμπεράσματα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Greek Economic Forum.

Φέτος υιοθετήθηκε ο θεσμός των νέων υποτρόφων, στο πλαίσιο του οποίου πέντε νέοι άνθρωποι με αξιόλογη διεθνή παρουσία επιλέχτηκαν από το Greek Economic Forum να παρουσιάσουν τις καινοτόμες μελέτες για προϊόντα και υπηρεσίες.

To Greek Economic Forum, δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων με διάθεση αλλαγής, που παρατηρώντας τη μεταβατική εποχή που διανύει η Ελλάδα καθώς επίσης και τις διεθνείς εξελίξεις, αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Ουσιαστικά το Greek Economic Forum αποτελεί μια δεξαμενή σκέψης (think tank), ένα πολυσχιδές οικοσύστημα ανάπτυξης σκέψεων και ιδεών, σε ένα πλαίσιο ελεύθερο, με στοχευμένες και γόνιμες προτάσεις, γύρω από ζητήματα τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς πολιτικοκοινωνικής και οικονομικής σκέψης.

Σε ένα κόσμο που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς η Ελλάδα πρέπει να υπερβεί τον εαυτό της και να μετατραπεί σε μια σύγχρονη χώρα. Το Greek Economic Forum πιστεύει ότι έφτασε η στιγμή να πάρουμε θέση και να λάβουμε πρωτοβουλίες , να προβάλλουμε την εθνική αναγκαιότητα για ένα νέο αναπτυξιακό και μεταρρυθμιστικό πρότυπο, να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο για την χώρα και τη κοινωνία μας.

Περισσότερες πληροφορίες: Greek Economic Forum: http://greekeconomicforum.org