Ο Μάικλ Τζάκσον ακόμη κερδίζει χρήματα μέσω των… Beatles

Ο Μάικλ Τζάκσον ακόμη κερδίζει χρήματα μέσω των… Beatles
Photo:

Η απόφαση του βασιλιά της ποπ να αγοράσει τα δικαιώματα των Beatles αποδίδει ακόμη πολλά χρήματα.

O Οργανισμός που διαχειρίζεται την περιουσία του Μάικλ Τζακσον συμφώνησε να πουλήσει το 50% των μετοχών της στη Sony/ATV για 750 εκατ. δολάρια.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να βοηθήσει στη διαγραφή του χρέους της περιουσίας του Τζάκσον, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί και η θέση της Sony. Σημειώνεται ότι με τη Sony/ATV συνεργάζονται πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, όπως οι Wyclef Jean, Taylor Swift και Fab Four.

Η Sony και ο βασιλιάς της ποπ μουσικής σχημάτισαν τη Sony/ATV το 1995, ενώ μια δεκαετία μετά ο Τζάκσον κατέβαλε 41,5 εκατ. δολάρια προκειμένου να αποκτήσει τον κατάλογο ATV, ο οποίος περιελάμβανε πολλά τραγούδια των Beatles.

Με τα εμπορικά δικαιώματα ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να ελέγχει το πώς η μουσική και οι στίχοι θα χρησιμοποιούνται στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Τζάκσον ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισαν την αξία στον έλεγχο των δικαιωμάτων σε δημοφιλή έργα.

Οι John Branca και John McClain, οι συνδιαχειριστές της περιουσίας του Τζάκσον, δήλωσαν ότι η αρχική αγορά του καταλόγου ATV ήταν μια από τις πιο έξυπνες επενδύσεις στην ιστορία της μουσικής.

«Αυτή η συναλλαγή μας επιτρέπει να συνεχίσουμε περαιτέρω τις προσπάθειές μας για τη μεγιστοποίηση της αξίας της περιουσίας του Μάικλ προς όφελος των παιδιών του», ανέφεραν οι Branca και McClain σε δήλωσή τους.

Εκτός συμφωνίας παραμένουν όλες οι ηχογραφήσεις του Μάικλ Τζάκσον, ενώ η Mijac Music, η οποία κατέχει όλα τα τραγούδια που γράφτηκαν από τον βασιλιά της ποπ, θα παραμείνει ως μέρος της περιουσίας του τραγουδιστή.