H startup που υπόσχεται να ωριμάσει το ουίσκι σας!

H startup που υπόσχεται να ωριμάσει το ουίσκι σας!

Μια αμερικανική εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορεί να προσθέσει τρία χρόνια ωρίμανσης, σε 24 μόλις ώρες.

Υποσχέθηκε ότι μπορεί να ωριμάσει ένα φτηνό ουίσκι κατά τρία έτη. Κι όχι μόνο την πίστεψαν, αλλά της έδωσαν και 130.000 δολάρια για να το κάνει πράξη!

Πρόκειται για την Time and Oak, μια νέα επιχείρηση η οποία ανέπτυξε –ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει- μια μέθοδο ταχείας ωρίμανσης φτηνών ουίσκι, βελτιώνοντας την ποιότητά τους.

Και πώς θα το κάνει αυτό;

Με τα χαραγμένα με λέιζερ απανθρακωμένα ξύλινα ραβδιά που βάφτισε Whisky Elements και χρησιμοποιεί ως «επανασχεδιασμένα» βαρέλια ουίσκι που ενεργοποιούν μια διαδικασία που περιγράφεται ως «επιτάχυνση διαπνοής μέσω τριχοειδούς δράσης».

Με τη διαδικασία αυτή η Time and Oak υποστηρίζει ότι τα Whisky Elements μειώνουν τα επίπεδα μεθοξυ-φαινυλ-οξίμης και ακεταλδεϋδης κάνοντας το φτηνότερο αλκοόλ να μοιάζει με ακριβό ουίσκι. Έρχεται μάλιστα σε πέντε γεύσεις: δρυ, βανίλια, σφένδαμο, καπνό και τύρφη.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Tony Peniche στο Όρεγκον, κι ενώ αναζήτησε μέσω του Kickstarter χρηματοδότηση 18.000 δολαρίων, κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει $130.000 από 3.505 δωρητές.

Παρότι οι υποσχέσεις της έχουν ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από ανθρώπους του χώρου, ο ιδρυτής της Time and Oak πιστεύει ακράδαντα στις ικανότητες των Whisky Elements και δεν φοβάται να δεσμευτεί πως ό,τι υπόσχεται, είναι αληθινό.

Το στόμα, η μύτη και η επίγευση θα δείξουν!