H Τεχνική Ολυμπιακή απορροφάει την Μοχλος ΑΕ

H Τεχνική Ολυμπιακή απορροφάει την Μοχλος ΑΕ

Συγχώνευση των δύο εταιρειών αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια τους. 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών Τεχνική Ολυμπιακή ΑΕ και Μοχλός ΑΕ κατά τις χθεσινές τους συνεδριάσεις (30/6/2014) αποφάσισαν ομόφωνα να προτείνουν στους μετόχους τους, τη συγχώνευση των δύο εταιρειών δι’ απορροφήσεως της Μοχλός ΑΕ από την Τεχνική Ολυμπιακή ΑΕ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι σχέσεις ανταλλαγής θα καθορισθούν εν ευθέτω χρόνο και θα προταθούν στις γενικές συνελεύσεις των δύο εταιρειών, συνεκτιμουμένης της γνώμης αναφορικά με το δίκαιο και εύλογο, ανεξάρτητων χρηματοπιστωτικών ή ελεγκτικών οίκων αναγνωρισμένου κύρους.

Η διαδικασία της συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά τον νόμο οριζομένων αδειών και εγκρίσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι εγκρίσεις των γενικών συνελεύσεων των εταιρειών και των Αρμοδίων Αρχών.

Ως ημερομηνία των ισολογισμών μετασχηματισμού των υπό συγχώνευση εταιρειών ορίζεται η 30/06/2014. Εκτιμάται ότι η διαδικασία συγχώνευσης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους. Σημειώνεται ότι το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης είναι ενδεικτικό και εκτιμώμενο, καθώς η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαρτάται και από παράγοντες που δεν ανάγονται στη σφαίρα επιρροής της εταιρείας (εγκρίσεις αρμοδίων αρχών κλπ).

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιρειών κρίνουν ότι ο προτεινόμενος μετασχηματισμός θα είναι προς όφελος των μετόχων των δύο εταιρειών.