H Τζέσικα Άλμπα θα αποχωρήσει από τον κόσμο των επιχειρήσεων

H Τζέσικα Άλμπα θα αποχωρήσει από τον κόσμο των επιχειρήσεων
NEW YORK, NY - MAY 11: Founder and COO of The Honest Company Jessica Alba speaks onstage during TechCrunch Disrupt NY 2016 at Brooklyn Cruise Terminal on May 11, 2016 in New York City. (Photo by Noam Galai/Getty Images for TechCrunch)

H πέντε ετών εταιρεία της Τζέσικα Άλμπα εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαγοραστεί από μια μεγαλύτερη επιχείρηση και συγκεκριμένα από την P&G ή την Unilever.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Honest Company συνεργαζόταν με κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες προκειμένου να εισχωρήσει στις χρηματιστηριακές αγορές, ωστόσο αυτό το σχέδιο φαίνεται να έχει αλλάξει.

Σήμερα, η πέντε ετών εταιρεία της Τζέσικα Άλμπα εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαγοραστεί από μια μεγαλύτερη και πιο συγκεκριμένα από την Procter & Gamble ή την Unilever, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Recode.

Το περασμένο έτος η αξία της εταιρείας άγγιζε τα 1,7 δισ. δολάρια, όμως μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποιο θα είναι το πιθανό τίμημα εξαγοράς της, εάν τελικώς προκύψει αυτό το σενάριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Honest Company πωλεί μια ποικιλία προϊόντων, τα οποία διατίθενται στην αγορά ως «φυσικά» και «μη τοξικά», αλλά το τελευταίο χρόνο έχει δεχθεί μια σειρά από αγωγές από δυσαρεστημένους πελάτες.

Πάντως δεν θα αποτελούσε έκπληξη η εξαγορά της εταιρεία της Άλμπα από μια μεγαλύτερη επιχείρηση, καθώς υπάρχουν ήδη άλλες που έχουν περάσει σε μια παρόμοια κίνηση, όπως η εξαγορά της Jet.com, αντίπαλο της Amazon, από τη Wal-mart, καθώς και της Dollar Shave Club από την Unilever.

Το e-commerce έχει αποκτήσει πλεόν μεγάλη αξία, καθώς οι καταναλωτικές συνήθειες εξελίσσονται και για το λόγο αυτό οι εταιρείες κολοσσοί ενδιαφέρονται περισσότερο για μικρότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις που πωλούν τα προϊόντα τους μέσω των ιστοσελίδων τους, παρά μέσω της Amazon.

Σημειώνεται ότι η Honest Company πραγματοποιεί το 60% των πωλήσεών της μέσω της ιστοσελίδας της, ενώ το 40% αυτών προέρχεται από τους λιανοπωλητές, όπως το Target ή το Whole Foods.